Centinex – Dalpremier – Beyond The Dark

Redeeming Filth címmel, kilenc év kihagyás után, 2014. november 21-én jelent meg a veterán svéd death metal banda, az 1990-ben alakult, majd 2006-ban feloszlott, ám 2014 legelején újjáalakult Centinex kilencedik nagylemeze. A 2014-es felállás egyetlen ősi tagja Martin Schulman basszer (ő a feloszlás után létrehozta a Demonicalt, akikkel 2011. november 7-én a Rocktogonban is felléptek), aki mellé visszatért Kenneth Englund dobos, viszont a gitáros Sverker “Widda” Widgren (a Diabolical frontembere, a Demonical vokalistája) új arcnak számított a csapatban, mint ahogy Alexander Högbom énekes (Spasmodic, October Tide stb.) is.

A visszatérő albumot két évre rá követte a Doomsday Rituals korong. A Death In Pieces címmel május 29-én megjelenő tizenegyedik Centinex albumot azonban már némileg egy másik felállás készítette. Az alapító Martin Schulman basszer természetesen továbbra is a legénység vezére, mellé azonban három új arc érkezett: Henka Andersson énekes (Macabre Decay), Jörgen Kristensen gitáros (Dead Awaken) és Florian Rehn dobos (Moth, Skulltrain).

A banda Johan Hjelm hangmérnök társaságában, a Wellbay stúdió falai között. Az album hanganyagának keverését Ronnie Bjornstrom látta el, az Enhanced Audio Productions stúdióban (Aeon, Bodyfarm, Meshuggah); a lemezborítót pedig Bahrull Marta készítette. Az első előzetes szerzemény az Only Death Remains volt, de már a szöveges videóval kísért Beyond The Death is meghallgatható.

A Centinex 1990-ben alakult, mint a későbbiekben klasszikussá vált, svéd death metal-mozgalom egyik zászlóvivő bandája. Nyolc nagylemezt követően 2006-ban oszlott fel a csapat, de 2014-ben visszatértek egy megújult felállással és egy Redeeming Filth című stúdióalbummal. Ezt követte a 2016-os Doomsday Rituals lemez, melynek promóciójával Európát és Észak-Amerikát is megjárták, felelevenítvén klasszikus stílusuk eredeti, autentikus hangzását és nyers brutalitását. Most eljött az idő, hogy a banda kiadja az újjáalakulás utáni harmadik (összességében a tizenegyedik) nagylemezét, a Death In Pieces-t.

Centinex – Death In Pieces
(Május 29 – Agonia Records)

01. Only Death Remains
02. Derelict Souls
03. God Ends Here
04. Tomb Of The Dead
05. Human Torch
06. Pieces
07. Cautarized
08. Beyond The Dark
09. Sacrifice
10. Skin Turning Grey
11. Break Your Debris (bónuszdal a CD-n)

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.