Irdatlan – Megjelent az első nagylemez

Az Irdatlan két régi barát, Tamás és Tamás zenei projektje. 2017 januárjában kezdett el formálódni, most pedig el is készült az első album.

A Csíkravágó című konceptalbum egy fejlődéstörténetet mutat be 10 dalon, vagyis fejezeten keresztül. Témája a külső gátak és belső démonok által állított akadályok legyőzésén keresztül vezető fejlődési folyamat, melyeket együttesen a Csíkravágó nevű ősellenség szimbolizál. A lemez pontról pontra mutatja meg az út különböző fázisait, helyenként aktuális társadalmi helyzetekre történő kikacsintásokkal. Most pont aktuális lehet, a top10-es konceptaébum cikk kapcsán.
 
Műfaját tekintve progresszív irányt képvisel, a spektrum a klasszikus felépítésű metaltól kezdve egészen black metálos betétekig fokozódik, megszakítva lágyabb, elégikus hangvételű balladákkal.
 
A szerzőpáros fő célja egy olyan kerek-egész alkotás létrehozása volt, melynek átélése során a hallgatók felfedezhetnek hasonlóságokat saját belső csatáikkal, mondanivalója pozitív irányba forgathatja elméjüket, attitűdjüket annak belátásával, hogy a változás először belülről kell, hogy kezdődjön. A Csíkravágó egy – élőben soha meg nem valósuló – zenei élmény, mely az én köré építkezik és egy kicsit több mint félórás pátoszon keresztül segít felrázódni, főleg a mostani, beszűkültebb tudatállapotunkból. 
 
Hallgatásához nyugodt légkört ajánlunk!
 
 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.