H8000 újratöltve – Hallgasd meg a Mark My Way új lemezét!

A belga H8000 (ejtsd: hate thousand) a ’90-es évek második felének legerősebb európai metalcore-színtere volt, olyan megkerülhetetlen bandákkal, mint a Congress, a Liar, az Arkangel, a Solid, a Regression, a Facedown vagy a Kindred, hogy csak a legnagyobbakat említsük. Ennek a felejthetetlen vonalnak a mai napig vannak még képviselői, és bár nyilván ez az egész idővel átalakult, modernebb lett és jóval feszesebb, agresszívabb, polírozottabb hangzású, de az eszmeiség és a lendület mit sem változott. Az egyik ilyen kortárs banda a Mark My Way, akik most adták ki friss lemezüket, Thin the Herd címmel.

A zenekar 2012-ben alakult az Ieperfestnek is otthont adó Ypres-ben, és a sötét hangulatú metalos hardcore legjobb keverékét vágja az arcunkba, mindezt a mindennapi élet és fontos társadalmi témák köré építve. Valahogy így kell továbbvinni a lángot: sallangmentesen, aktualizáltan és a végletekig túlfeszítve. A veszett jó hangzású anyagot Brad Boatright maszterelte (Twitching Tongues, Converge, Defeater, Oathbreaker). A lemez egyfajta H8000 közreműködés eredményeként három kiadó gondozásában jelent meg, mindegyiknél más-más fizikai formában: a Genet Records felelt a vinylért, a Dust ‘n’ Bones adta ki a CD-t, a Kick Out The Jams pedig a kazettát.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.