SINISTHRA – Dal- és klippremier az Amorphis énekesének másik csapatától: Eterne

15 év után egy új albummal jelentkezik az Amorphis énekesének eredeti zenekara, a Sinisthra. A csapat az olasz Rockshots Records-hoz szerződött, a második Sinisthra nagylemez The Broad And Beaten Way címmel jön majd ki május 15-én, a második előzetes dallal, a klippel kísért Eterne tétellel pedig már lehet is ismerkedni.

Erkki Virta dobos: "Az Eterne a legdirektebb dal az új albumon, csaknem a teljes ellentéte az elsőként bemutatott Closely Guarded Distance nótának. Az Eterne nyitja a lemezt, meg is adva az alaphangot mindahhoz, ami utána következik. Megtörténik a kiűzetés Édenkertből és ezzel a dolgok visszafordíthatatlanul megváltoznak. Egy romos házban forgattuk a klipet, amely gyerekkoromban az otthonom volt. Ez is csak ráerősít arra, hogy a dolgokat nem lehetséges visszaalakítani, még akkor sem, ha a múlt egyes részei amolyan visszhangként megmaradnak..."

 


www.facebook.com/Sinisthra


Tomi Joutsen - énekes (Amorphis)
Markku Mäkinen - gitáros
Erkki Virta - dobos
Timo Vainio - billentyűs
Marko Välimäki - gitáros
Janne Telen - basszusgitárosA borult, komor zenét játszó csapat 2005 óta használja a Sinisthra nevet, előtte öt éven át Nevergreen néven dolgoztak (2 demó, 2 EP), az első Sinisthra lemez pedig 2005-ben jelent meg Last of the Stories of Long Past Glories címmel.Markku Mäkinen gitáros, fő dalszerző:
"Mindannyiunknak van thrash és death metalos múltja, de amikor a csapatunk eredetileg összejött 2000-ben, a hangzásunkban nem sok metal volt, inkább a grunge és helyenként a trip-hop felé mozdultunk el. A 2005-ös első lemez után viszont jóval metalosabbak lettünk, de a 70-es évek progjából is jött ez-az a zenénkbe..."SINISTHRA - Eterne (a 2020-as The Broad And Beaten Way albumhoz)
SINISTHRA - Closely Guarded Distance
(szöveges videó a 2020-as The Broad And Beaten Way albumhoz)

SINISTHRA - The Broad And Beaten Way
(05/15 - Rockshots Records)

01. Eterne (4:19)
02. Closely Guarded Distance (13:10)
03. Halfway To Somewhere Else (7:43)
04. Morning Frail (5:56)
05. Safe In The Arms Of The Everlasting Now (7:26)
06. Ephemeral (4:05)


 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.