Constance Tomb – hallgasd meg Tony Reed korai dalait

Tony Reed neve sokunknak olyan zenekarokból lehet ismert, mint a Mos Generator, a Big Scenic Nowhere, a Hot Spring Water, a Twelve Thirty Dreamtime, a Treepeople és a Stone Axe. Ezek mellez az elmúlt 35 év során számos más zenei projektben is szerepelt. A multi-instrumentalista zenész jelenleg HeavyHead Recording Company stúdióját vezeti, ahol is Constance Tomb néven keverte ki fiatal éveiben rögzített heavy, stoner, blues, deathrock és egyéb kísérleti jellegű, eddig ki nem adott dalait. Tony minderről így mesél:

1988-ban 19 évesen írtam és rögzítettem vagy harminc. Ezek a nagy részét erősen befolyásolta a ’80-as évek gótikus mozgalma. Olyan együttesek befolyásoltak, mint a Bauhaus, Christian Death, Tones On Tail, Mighty Sphincter, Death Cult és Samhain. Ezek a bandák egyértelműen nagy inspirációk voltak akkori életemben. Akkoriban egy Twelve Thirty Dreamtime nevű bandával zenéltem, da abban az évben három különféle ritmusszekcióval is dolgoztam. Az összes dal, amelyet abban az évben írtam, felvettük kazettára akkori alagsori, vagy hálószobai próbáink során, néha csak a zaj hallatszik. Most 32 évvel később, amikor előkerültek és visszahallgattam ezek jókat mosolyogtam. De ma is vállalom mindazt, amit akkor csináltam! Gondoltam milyenek lennének ezek a galok ha megfelelő hangzást kapnának… nem akartam túlcizellálni, inkább azt szerettem volna, hogy lehessen érezni rajtuk az eredeti hangulatot. Kicsit tisztítottam a felvételeken, színesebb hangokat is kaptak, aminek az eredménye ez a tíz dal lett, ami most úgy szól, mint a fejemben évekkel ezelőtt.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.