THE SOUTHERN ORACLE – Új dal született Apey-val: Griefeater

HammerWorld Forró Drót (hu/atom)

Griefwalker címmel egy új dallal jelentkezett a The Southern Oracle, a nótában pedig Apey, azaz Áron Andris a vendégük a Lazarvsból. Március 13-án a Lazarvs és a TSO közös koncertet adott volna az A38 Hajón, a jegyek mind el is fogytak elővételben, a járvány azonban közbeszólt. A koncert új időpontja: 2021. január 29.

A The Southern Oracle frontemberével, Kókai Barnabással egy alapos interjút is találsz az aktuális (áprilisi-májusi) HammerWorld magazinban.


"Fogadjátok szeretettel a Griefeater című új dalunkat, amelyben kedves barátunk, Áron András, Apey (Lazarvs) a vendég. Miután egy szerettünk örökre eltávozik, a bánat velünk marad - erről szól a dal.

2019 egy különösen sötét évünk volt, túl sok barátunk ment el... A legnagyobb veszteséget a korábbi dobosunk és barátunk, Andris halála jelentette és jelenti ma is. Miközben a rákkal harcolt, mellette voltunk, és amikor a szenvedés uralkodik, az rettenetes. A sebeink máig nem gyógyultak be, a bánat itt van velünk..."

 


www.facebook.com/thesouthernoraclehu

 THE SOUTHERN ORACLE feat. APEY - Griefeater (2020)


 


Részlet a Barnival készült interjúból:Ez a vírushelyzet most teljesen betett a zenei életnek is. Hogy éled meg ezt a helyzetet? Szerinted milyen következményei lehetnek ennek hossszabb távon?

„Sajnos mindenre hatással van ez az egész, de most beszéljünk 'csak' a zenekarok – és persze a stábtagok – helyzetéről! Igyekszem mindenben megtalálni a pozitívumot, jelen esetben például van időnk az új dalokkal foglalkozni, fel tudjuk pörgetni az írás és a felvétel folyamatát, szóval most egy időre le vagyunk foglalva és az időt ki is használjuk maximálisan. Addig viszont ugyanúgy fizetni kell a próbatermet és az egyéb költségeket, mint minden más zenekarnak, így arra kérnék minden koncertre járót, hogy támogassa a zenekarokat akár egy-egy merch-cucc vásárlásával! Most mindennél fontosabb a támogatásotok!

A kluboknak, főleg a kisebbeknek, szintén elképesztő érvágás ez, és remélem, mindenki fel tud majd állni, amikor újraélednek majd a zenei színterek. Azért beszélek többről, mert szerintem ez még jobban el fogja különíteni az underground bandákat a popkultúrától. Most hónapokra leáll az egész zenei élet, minden leszervezett koncert kuka, ezeket bepótolni az amúgy is hónapokra, vagy akár évekre betáblázott klubokban szinte lehetetlen lesz. Nyilván nem a kisebb zenekarokat fogják előnyben részesíteni, hanem a 'fontosabb' produkciókat. Ami nyilvánvalóan így is van rendjén, csak konstatálom a helyzetet, miszerint idén szerintem nem nagyon lesz koncertünk. Ahogy a többi kisebb zenekarnak sem, ha a mostani kilátásokkal számolunk… De hátha visszajön majd az az idő, amikor foglaltházas vagy épp illegál bulikat nyomtunk. Amit őszintén szólva nem is bánnék! (nevet) Szerintem az idei fesztiválszezon is bukta. Ez minket nem feltétlenül érint, hiszen a TSO nem igazán 'fesztiválzenekar', de azért minden évben kapunk pár meghívást és most ezek is veszélyben vannak… Nem lennék a szervezők helyében sem, borzalmasan nehéz időszak ez. És még csak a küszöbén vagyunk."


Személyesen hogy hat rád ez a jelenlegi helyzet? Motivál, inspirál, vagy inkább lehúz?

„Zeneileg egyértelműen inspirál! Ezen a héten konkrétan készre vágtuk az EP-t, demoügyileg, a gitártémák és a dalszerkezetek már megvoltak, de a szövegeket ez a helyzet hozta ki belőlem és konkrétan a legjobb munkámnak érzem. Az artwork-meló is egyből elindult, az szintén az eddigi legkomolyabb rajzom lesz. Úgyhogy bizton állítom, inspirál ez az egész. Nem szoktam magamnak megengedni, hogy valami lehúzzon, mert attól minden csak rosszabb lesz."
Egyes fesztiválokon nem csupán zenészként szoktál felbukkanni, hanem színpadmesterként, háttéremberként is. Szerinted mennyi időbe telhet majd, mire az ún. zeneipar újra talpra áll?

„A háttérszakmában való jelenlétem szerencsémre egy abszolút kiegészítő meló, de a szívem egyik csücske. Egyelőre fogalmam sincs, mi lesz itt pár hónap múlva, így nem is szeretnék vaktában lövöldözni. Az biztos, hogy nem az lesz, amire készültünk. Szó szerint át kell rendezni a márciustól számított és határozatlan időre törölt koncerteket, rendezvényeket. Ez egy nagyon nehéz feladat, ami sok áldozattal jár majd, de bízzunk a legjobbakban! A zenekar mellett tetoválóként dolgozom, és mint nagyon sok másik szakmát, most ezt is jegelni kell bizonytalan időre. Szerencsére a grafikai melókat ugyanúgy tudom itthonról csinálni, a zenekaroknak pedig most legalább annyira szükségük van merch-designra vagy az ebben a helyzetben megsürgetett lemezfelvételekhez artworkre."


Az új EP felvezetéseként nemrég kijött egy vadonatúj dalotok, az Abysswalker. Erről mit kell tudnunk?


„Az Abysswalker egy különálló single, azaz nem lesz rajta a következő EP-n. Arról viszont egyelőre nem árulnék el semmit, ahogy arról sem, hogy mire is céloztam az idei több kiadvánnyal. De aki ott volt a 10 éves koncerten, vagy látta az interjúkat, már elcsíphetett pár infót. Annyit azért elárulok, hogy az eddigi legkomplexebb koncepciónkról van szó, mind zeneileg, mind szövegileg és persze, az artwork téren is érezhető lesz ez."

 


THE SOUTHERN ORACLE - Abysswalker (2020) 

 

 


 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.