ABIGÉL – Klippel egy új dal a budapesti grunge-rock triótól: Seems Like

HammerWorld Forró Drót (hu/atom)

Két EP után az első nagylemezén dolgozik a budapesti Abigél trió első EP-je, az első friss dallal, a klippel kísért Seems Like-kal pedig máris megismerkedhetsz

A kompromisszumoktól mentes, nyers grunge-rock csapat őszre tervezi az album kiadását, a lemezbemutató pedig november 7-én lesz a Dürer Kertben.

"Nagyon bízunk abban, hogy őszre normalizálódik a helyzet. Habár a mostani szituáció kicsit kapóra is jött a dalok írásához, véglegesítéséhez, azért mindhármunknak baromira hiányzik a színpad. A dalok mellé szeretnénk elkészíteni legalább 2-3 videoklipet, hogy kicsit vizuálisan is dobjunk az új számokon. Itt szeretnénk megköszönni az NKA támogatását, ugyanis támogatott zenekar lettünk a 2019-es Hangfoglaló Program induló előadói között."
www.facebook.com/abigelmusicAz új dalról:

"Az Akváriumos koncertünket megelőzően, ahol a klip is készült, fogtuk magunkat és levonultunk vidékre a hangszerekkel, hogy nekiálljunk az új albumon dolgozni. Volt jó pár olyan témánk, amelyeken már ötleteltünk közösen vagy akár külön-külön, viszont ez a dal teljes egészében, nulláról abban a pár napban született meg, így kézenfekvőnek tűnt, hogy az alkotótábor utáni első bulin mindenképp elnyomjuk és fel is vesszük. Innen is köszönjük Kocska Ádámnak a képanyagot és Zwickl Ábelnek a keverést!

A Seems Like tulajdonképpen egy pillanat, amit pont akkor, pont ott kaptunk el hárman, épp ezért nem szerettünk volna hatalmas megfejtést keríteni mögé, de ha meg kéne fogalmazni, akkor olyasmiről van szó, hogy az ember hajlamos beleragadni a múltbéli történéseibe, viszont érdemes észrevenni azt, hogy most mi zajlik, és mi vesz minket körül. A dal születése közben nagyon 'flesseltük' ezt a folyamatot, az együtt alkotást és zenélést."
ABIGÉL - Seems Like (a 2020-as album előzeteseként)
ABIGÉL - Follow (a 2018-as This Day Should Be Fine EP-hez)
ABIGÉL - When We Look On Each Other (a 2018-as This Day Should Be Fine EP-hez)
ABIGÉL - This Day Should Be Fine EP (2018)
Abigél:
Várallyay "Bebe" Benedek - ének, gitár
Milei Bálint - dobok
Ipolyi-Gáts Hunor basszusgitár, vokál

 


A zenei hatásokról:

"Mindannyian eltérő dolgokat hozunk magunkkal, más-más impulzusokból táplálkozunk, de azt hiszem, hogy a 90-es évek rockzenéjénél található az a bizonyos közös metszéspont, amelyből az Abigél zenéje is táplálkozik. Mindenképp megemlítenénk olyan zenekarokat, mint a Nirvana, a The Smashing Pumpkins, de a 2000-es évek utáni formációkból is akad jó pár: Thee Oh Sees, Idles, Wolf Alice

Az Abigél-sztori dióhéjban:

"Korábban Bebe a VárBeQ jazz zenekarába keresett épp új tagokat, amikor felhívott, hogy lenne-e kedvem csatlakozni. Természetesen rábólintottam a dologra, és egy VárBeQ-s klipforgatás után kikötöttünk az akkori basszusgitárosunk lakásán, ahol a nagy mulatozás közepette elég gyorsan kiderült, nem mintha titkoltuk volna, hogy imádjuk a 90-es évek rockzenéjét, úgyhogy még aznap hajnalban megszületett a fejünkben az ötlet, hogy csináljunk egy fasza rockzenekart. Másfél év elteltével csatlakozott hozzánk Huni, és ebben egyébként az a mókás, hogy ekkor a zenekar egy albérletben lakott, és kvázi átkopogtunk a szobájába megkérdezni, hogy nincs-e kedve beszállni. A váltás pedig annyira jól sikerült, hogy az első közös bulinkon Egerben meg is nyertük az Éter Tehetségkutatót."
 


ABIGÉL - Hit Your Faces (a 2018-as This Day Should Be Fine EP előzeteseként)
ABIGÉL - Stolen Moments (az első EP, 2018)

 

 

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.