KORONAVÍRUS – Egy amerikai szakértő szerint jövő október előtt nem érdemes koncertekre számítani

HammerWorld Forró Drót (hu/atom)

A New York Times-nak nyilatkozott Dr. Ezekiel "Zeke" Emanuel, az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) vezetőjének egyik kiemelt tanácsadója, és szerinte még vagy 18 hónapig nem lesz biztonságos a koncertek, a sportesemények és még tömegrendezvények megtartása.

"A gazdaság újraindítását fokozatosan kell végrehajtani, és úgy kell majd kezdeni, hogy a munkahelyeken is tartani kell egymástól a távolságot. Így a kevésbé veszélyeztetett emberek visszatérhetnek a munkájukhoz. Egyes építkezéseken, gyárakban vagy irodákban, ahol lehetséges tartani a másfél-két méteres távolságot, észszerűen hamarabb megkezdődhet a munka. A nagyobb rendezvények esetében - konferenciák, koncertek, sportesemények - amikor emberek arról beszélnek, hogy egy konferencia vagy egy iskolai esemény 2020 októberében megvalósulhat, fogalmam sincs, hogy ezt mire alapozzák, hogyan tartják ezt lehetségesnek...
 
...Én úgy gondolom, hogy ezek az események lesznek az utolsók a sorban. Reálisan nézve legkorábban 2021 őszén lehet ilyesmiről szó. Az olyan éttermek esetében, ahol az asztalok között jelentős helyet lehet kialakítani, talán hamarabb ennél.

Hong Kongban, Szingapúrban és más helyeken azt látjuk, hogy újra megnyitnak egyes helyeket, egyre több aktivitást engedélyeznek. Ez egyfajta hullámvasút lesz, fel és le. A kérdés a következő: ha engedünk a szigorból, lesz-e eredményesebb tesztelés és kapcsolatkutatás? Hiszen ha lesz, akkor az egyes emberekre fókuszálhatunk, elkülöníthetjük a fertőzötteket és nem lesz már szükség arra, hogy mindenki karanténba vonuljon, ahogy eddig történt."


Az egészségügyi szakemberek eddig is rendre kifejezték az aggodalmukat azzal kapcsolatban, hogy az amerikaiak jelentősen alulbecsülik, hogy a koronavírus járvány milyen mértékben alakítja majd át a mindennapi életüket.

Egyelőre még a Mötley Crüe és a Def Leppard nagy amerikai stadionturnéját sem mondták le. Az első koncert június 18-án lenne Floridában.

 

 

 


 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.