Needless – Klippremier – Prophet Of Ivory

Needless, 2004-ben Dánszentmiklóson alakult. Stílusuk tradicionális thrash/death metal, black és doom elemekkel vegyítve. A 2009-ben megjelent “Earthborn” EP-t követő hosszú szünet után 2014-re, az eredeti felállásban újjáéledvén (Bánfalvi László – basszusgitár, Bárány Tamás – gitár, Tóth Marci – gitár, Németh Zoltán – dob, Forczek Ádám – szöveg/ének), “The Dark Spirit of Ages” címmel, 2015 tavaszán egy öt dalból álló kislemezt készítettek, amely ingyenesen elérhető Bandcamp-en. Az EP felvételei a Denevér Hangstúdióban zajlottak Cserfalvi ‘Töfi’ Zoltán vezetésével, a borítót pedig Ömböli Tamás készítette. Ezzel a kiadvánnyal anno szerepeltek is a Rockpanoráma című műsorunkban.

Azóta Tóth Marci helyett már Fogl Botond gitározik a bandában, vele kiegészülve pedig a gyulai No Silence Sound Studióban Simon ‘Simi’ István vezényletével készült el az első Needless nagylemezt. Az album Heresy címmel 2019. június 23-án jelent meg, amelynek On A Journey Sublunaris dalához klip is készült. A videót a No Total Films stábjával forgatták, a drónfelvételek pedig Izlandon készültek az Alexander Schmidt Photography jóvoltából. A banda friss videóját a Sonic Visual stábjával forgatták a januári Stagediving fesztiválon, ez a Heresy album Prophet Of Ivory dalához készült el.

Élőben április 10-én a szegedi Városi Rock Klubban, illetve a április 24-én a Dürerben csípheted el őket, az utóbbi bulin a Watch My Dying és az Archaic társaságában, nyáron pedig a Rockmaratonon is játszanak majd.

NEEDLESS

Bánfalvi László – basszusgitár
Bárány Tamás – gitár
Fogl Botond – gitár
Németh Zoltán – dobok
Forczek Ádám – ének/dalszöveg

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!