Asphalt Horsemen – Duplalemezes kiadványon már kapható a southern rockerek nagyszabású akusztikus koncertje

Az év utolsó napjaiban megjelent a gödöllői southern rock csapat akusztikus koncertkiadványa, az Unplugged In My Old Town a GrundRecords gondozásában. Az impozáns borítóval ellátott CD+DVD koncertanyag egy rendhagyó megjelenés a csapattól, melyről a zenekar énekese, Lőrincz Karcsi így mesélt:

„2017-ben megkaptuk a Fonogram díjat a Brotherhood lemezért és bár játszottunk már akusztikus műsort, Balázs vetetette fel, hogy mi lenne, ha nagyzenekaros megoldással, díszlettel, méltó körülmények között mutatnánk be első két lemezünk anyagát?
Lassan körvonalazódtak a dolgok és helyszínül a Gödöllő Művészetek Háza színháztermét sikerült megszereznünk 2018. január 27-re a Gödöllői Önkormányzat és a MUZA segítségével. Már a készülődés alatt eldöntöttük, hogy rögzíteni szeretnénk az anyagot képi formátumban, amire nyertünk támogatást is.

Értelemszerűen az első két lemez dalai kerültek bemutatásra, sok olyan felvétellel, amit nem vagy ritkán szoktunk játszani. Három feldolgozás is helyet kapott a műsorban, plusz 1-2 zenei geg. Nagyon sokat dolgoztunk a dalok áthangszerelésén, hogy kicsit színesebben mutassuk be azokat. Rengeteg próbával járt az egész, főleg az eseményhez közeledve, és legnagyobb örömünkre több, mint 300 néző tisztelt meg bennünket azon az estén. Nagyon jó hangulatú koncert kerekedett, sokan családosan, gyerekekkel érkeztek. Természetesen a beszélőkémet sem tudtam visszafogni, hiszen itthon, Gödöllőn játszottunk, ezért rengeteg történet került elő a jelenből és a régmúltból is.
A videofelvétel szerkesztése során történt egy kis baleset, elveszett az összes felvétel, nagy nehézségek árán sikerült a visszamentése a dolgoknak, de a végeredmény magáért beszél. Jellemzően ránk Luca széke módjára készült az anyag, hiszen csak 2019. karácsonyára tudtuk megjelentetni. Közben elkészítettünk egy új stúdió albumot is, ráadásul MAGYAR nyelven! A DVD formátum már-már korszerűtlen, így CD/DVD dupla formátumban jelentettük meg és a CD-re egy szerkesztett, rövidített változata került.

A DVD-n extraként kapott helyet 2 feldolgozás dal (Ozzy és Hendrix), egy majd 1 órás riportfilm az eseményről, és próbatermi felvételek! Szerintem elég rendesen odapakoltunk Nagyon szeretnénk egy pár állomásos színháztermes turnét összehozni, de ez logisztikailag és anyagilag is komoly feltételeket támaszt felénk. Dolgozunk tovább, készül a következő lemez is már!”

A csapat szintén tavaly magyar nyelvű lemeze után készül már az új, ismét angol nyelvű dalokat tartalmazó kiadvány is, illetve készül a zenekar koncertekre és a nyári fesztiválokra is. Kövessétek a csapat Facebook oldalát, hogy mindig naprakészek legyetek!

Asphalt Horsemen:
Bencsik István – dob, vokál
Lőrincz Károly – ének, gitár
Matyasovszki Géza – gitár, vokál
Megyesi Balázs – basszus, vokál

Közreműködtek:
Varga Lilla, Pocsai Kriszta – vokál
Tömpe Gábor – billentyűk
Szitha Miklós – ütőhangszerek
Szabó Attila – hegedű
Végh Miklós – harmonika
Hegyi Kolos – gitár
Kozma Tamás – gitár
Jesse James – ének

ASPHALT HORSEMEN – Unplugged In My Old Town
(GrundRecords)

CD

1. Down In The Dirt
2. Ride On
3. Wicked Woman
4. Doctor Tease
5. Memories
6. Grip In Hand
7. Change
8. Mill Of Grief
9. Brotherhood
10. My Old Town
11. December
12. Go To The City
13. Wasting Time
14. Seize The Day

DVD

1. Intro/Bandalero
2. Down In The Dirt
3. Somebody Came
4. Run Man
5. Ride On
6. Mexico
7. Wicked Woman
8. Doctor Tease
9. Memories
10. Grip In Hand
11. Change
12. Mill Of Grief
13. Brotherhood
14. My Old Town
15. December
16. Go To The City
17. Thank You
18. Sweet Home Alabama
19. Wasting Time
20. Seize The Day

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.