Új lemeze üzenetéről mesélt a Delain

Február 7-én jelent meg a holland Delain új albuma, az Apocalypse&Chill, amelyről a csapat többször elmondta: a 2016-os Moonbathers vonalát követi majd, ám annál sokkal epikusabb-bombasztikusabb lesz, rengeteg szimfonikus elemmel.

Három dal is kijött a korong boltokba kerülését megelőzően, tavaly szeptemberben a Burning Bridges, novemberben a One Second, majd néhány hete a Ghost House Heart-ot is hallhattuk-láthattuk. 

A napokban az alapító Martijn Westerholt és az énekesnő Charlotte Wessels adtak interjút a lemezzel kapcsolatban a Billboardnak, amely beszélgetésből rengeteg titokra fény derült.

A Delain mindig is egy különleges színfoltja volt az egyre bővülő metál-palettának, hiszen a szimfonikus hangzás mellett a modern metál és az elektronikus zene elemeit is szerepeltetik a zenéjükben. 

"Súlyosabb ez a lemez, mint az eddigiek, de több benne a lágyság is."

- kezdte Martijn, majd így folytatta:

"Azt hiszem, jól fog szerepelni ez az albumunk, eléggé változatos és intenzív lett."

Már a kiadvány címe sem mindennapi, erről Charlotte mesélt:

"Az albumcímet a szerelmes és az apokaliptikus dalok közötti kontraszt ihlette. Tükröt akartunk mutatni a világnak: van a szerelem és van az idő szelleme."

- elmélkedett a frontasszony, majd hozzátette:

"Írunk azokról a dolgokról, amelyek a fejünkben vannak, de nem akarjuk megmondani a rajongóknak, hogy mit gondoljanak. Sok emberben mozdul meg valami, amikor pl. a természetvédelemről és hasonló társadalmi kérdésekről olvasnak vagy hallgatnak dalokat."

40efc7dfeb48557c2802772c454e670645fc36fe_1.jpg

A Let's Dance például a világvégéről szól, noha Charlotte elárulta: reméli, még nem tartanak ott. A Burning Bridges a negatív energiák elől való menekülést választotta témájának.

"Ám hiába menekülsz el, sokszor egy másik helyen is megtalálnak ezek az energiák. Ilyenkor kell elgondolkodni azon, hogy esetleg ez az energia nem benned van-e?"

- árulta el a szám kapcsán Charlotte.

"A Ghost House Heart pedig sokféle témát felölel: pusztulás, vég, betegség. Láttam példákat, amikor egy ember rossz gyógyszert vagy kezelést kapott egy betegségre, és dühös lett. Sokan elvesztették a hitüket az orvostudományban. A gyógyszeriparnak sok pénze van és ők tartják markukban az embereket."

- zárta gondolatait.

Itt olvashatod el a teljes interjút.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.