Tuomas Holopainen: "Nem terveztem konceptalbumot, mégis az lett…"

Április 10-én jelenik meg a Nightwish Human :II: Nature címre keresztelt korongja, és napokon belül az első videoklipet is láthatják a rajongók, amely a Noise című dalhoz készült. 

A finn, holland és brit tagokból álló zenekar elmondta: büszkék az új lemezre, és olyan anyagot készítettek, amely biztos, hogy elnyeri a fanok tetszését. Az új album kapcsán mesélt a csapat agya, Tuomas Holopainen a Kaaos TV-nek. 

Az alapító-billentyűs elárulta: annak ellenére lett konceptalbum az új kiadvány, hogy nem ezt tervezte.

"Fogalmam sem volt, hogyan hangzik majd a teljes album. Csak azt tudtam, hogy ez az egész egy hosszú dal lesz, amelyben vannak kontrasztok. A Noise volt az egyik első dal, amit elkészítettem, ez és a Music című dalok a fő tematikái a lemeznek. Ezeket itt és most kellett megalkotni."

- kezdte a zenész, majd így folytatta:

"Külön-külön jöttek a dalok, közben rájöttem: mindegyik az emberiséggel foglalkozik. Az 'ember' és a 'természet' szavak sokszor megjelennek a szövegeinkben. Valahogy konceptlemezzé vált a dolog, annak ellenére, hogy nem így terveztem."

Kiderült az is: e lemezen teljesedik ki leginkább Floor és Marco éneke, valamint a multi-instrumentalista Troy Donockley tehetsége is. 

"Floornak sokat kellett dolgoznia, nem volt könnyű dolga, amikor az ő énekét rögzítettük, de simán vette az akadályokat. Nemcsak szépen énekel, hanem egy történetet mesél el!"

84358955_195255544995438_5086420427375378432_n.jpg

Tuomas elmondta: az első kilenc dal az emberiségről szól, a második CD számai pedig a természetről. Az ő szavaival élve: ez az album az ő szerelmes levelük a Földnek.

Itt nézhető meg az interjú:

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.