Hát persze, hogy a Tool nyerte a metalos Grammyt

Helyi idő szerint vasárnap délután osztották ki a keményzenei Grammy-díjakat Los Angelesben. Nem meglepő módon a Legjobb metal előadás kategóriában idén is a leginkább bejáratott névnek számító jelölt nyert, tehát a Tool, méghozzá a Fear Inoculum albumról a 7empest című dallal. Maynardék mellett a következő jelöltek voltak még versenyben:

  • Candlemass & Tony Iommi – Astorolus – The Great Octopus
  • Death Angel – Humanicide
  • I Prevail – Bow Down
  • Killswitch Engage – Unleashed

A díjat a bandából Justin Chancellor basszer és Danny Carey dobos vette át, utóbbi amint a kezébe kapta a trófeát, rögtön meg is jegyezte:

Kicsit visszaadja az emberiségbe vetett hitemet a tudat, hogy vannak még olyanok, akik képesek odafigyelve végighallgatni egy 12 perces dalt.

Ezek után a banda facebookon összesen egyszerűen csak ennyit posztolt:

A Legjobb rock előadás és a Legjobb rockdal kategóriákat egyaránt Gary Clark Jr. nyerte a This Land című számmal, a Legjobb rockalbumot meg a Cage the Elephant vitte a Social Cues anyaggal, beelőzve többek között a Bring Me the Horizon Amóját is.

//www.youtube.com/watch?v=-4qsSgHKcRE

//www.youtube.com/watch?v=9D2R69gVyZ0

//www.youtube.com/watch?v=9KgNaRQ_J-c

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.