Master Boot Record – jön a DOS metal projekt új albuma

Az indusztriális / elektronikus DOS metalzenében utazó Master Boot Record projekt március 20-án, Floppy Disk Overdrive címen adja ki új albumát. A projekt a Dope Stars Inc. frontembere, Victor Love egyszemélyes zenekaraként működik 2016-óta és azóta 11 albumot adott ki

Én egy 486DX-33MHz-64MB processzorral rendelkező, avant-gard hang-chip vagyok, ami heavy metal és klasszikus szimfonikus zenére van beállítva. 100%-ig szintetikus, 100%-ig ember-mentes.

A MBR hangzása ismét fejlődött, de ugyanakkor az új dalok magukon viselik a rajongók által kedvelt hangokat is. Ezen az albumon tehát hallhatóak szintetikus, eredeti gitár-témák is, melyek old-school thrash metal-feelinget nyújtanak a daloknak. Továbbá érezhető némi barokk hangulat is, de ugyanakkor a védjeggyé vált chiptune / klasszikus / metalzenei elegy is fontos szerepet kap. Meglehetősen gyors ütemben készültek el ezek a nóták is; lévén mindent MIDI formátumban rögzítettem. Most azonban – a MBR nagylemezek története során először – élő, hangszeres kompozíciók is megfigyelhetők. Konkrétan a második albumomat követően mindent élőben vettem fel a stúdióban – ezekbe beletartoznak a feldolgozások is. Emellett természetesen én magam kezelem a lemezkészítés minden folyamatát – beleértve a borító kivitelezését is.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!