SEAN REINERT – 48 évesen elhunyt az ex-Cynic, ex-Death dobos

48 éves korában elhunyt a Cynic és a Death volt dobosa, Sean Reinert. A hírek szerint tegnap éjjel találtak rá a kaliforniai otthonában, a halál oka egyelőre nem ismert.

Sean Reinert a gitáros/énekes Paul Masvidallal együtt alapító tagja volt a prog/technikás metal vonalon úttörő floridai Cynicnek, a csapat újraindításában is részt vett. 2017 végén jelentette be távozását, de 2015 szeptemberében lépett fel utoljára a Cynic-kel egy japán koncerten. Egy Los Angeles-i progresszív metal csapat, a Perfect Beings tagja lett, de a 2018 januárjában kiadott Vier lemezen még nem ő dobolt.

 



Reinert és Masvidal 1991-ben szállt be a Death zenekarba és velük készült el a Human album, ám annak turnéja után a két zenész visszatért a Cynic-be, a csapatuk debütáló lemeze, a Focus pedig 1993-ban látott napvilágot. Az évek során Chris Reinert számos csapatal készített albumokat: Æon Spoke, Aghora, Anomaly, Levi/Werstler...

A 2014-ben Kindly Bent To Free Us címmel kiadott Cynic albumon dobolt utoljára.



Nyugodj békében, Sean! 

 









































 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!