Putrascension – The Obsidian Fog ’EP 2020

A meglehetősen fiatal bandának számító, melodikus fekete fém zenében utazó New Jersey-beli Putrascension formációt olyan jól ismert bandák tagjai alkotják, mint a Tombs, a Hammer Fight, a Windfaerer, és a Degrader. A projekt egyfajta baráti szinapszis eredményeként jött létre tavaly ősszel, melynek első eredményeként októberben egy hatalmasat robbanó, erős, két dalos bemutatkozó agyagot adtak ki Hate Lust címmel.

A két dalos debüt-EP magasan hozta a csapat zenészeitől elvárt színvonalat, amit most The Obsidian Fog EP-jükön emelnek tovább. Nyitásként Erasure dalukból rögtön egy nyers erejű, sodró lendületű riff centrikus kaszabolást kapunk. A gitárok jeges orkánként ontják magukból hűvös “nordikus” dallamaikat, amikhez Michael Gonçalves eszelős hisztérikus ének kapcsolódik. Ezt követi az előzőkhöz hasonló riff hegyekkel indító Banished. Mintha csak a tűz és a jég harca elevenedne meg a gitárok sebes dallami alatt, majd egy epikusabb, galoppozóbb tempóra válva vívják tovább csatájukat, némi klasszikus metalos érzést is beleszőve. Az EP zárásaként pedig az őrültebb, kaotikusabb hangvételű The Age Of Rust rozsdás death / doomos dallamit félhetjük, amikhez ének gyanánt egy egész bestiális ordítás sorozat társul.

A Putrascension sötét felhői nagyon jól kavarognak, ahogyan azt énekesük Michael Gonçalves által készített borítója is ábrázolja. Igaz nem kínálnak semmi újat, csak markáns, elsöprő erejű lávaszerű riff áradatokat, mennydörgő kínokat, amikhez hisztérikus hörgő őrület párosul. Tegyetek vele egy próbát.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!