Abbath – Elvonóra megy az egykori Immortal vezér, a koncerteket is lemondta

2015 márciusában jogi csatározások miatt az Immortal alapítója / frontembere, Abbath (eredeti nevén: Olve Eikemo) a saját neve alatt új bandát alapított. Egy évre rá meg is érkezett a bemutatkozó lemez, amelyről anno ITT írtunk bővebben. A banda az elmúlt hetekben az idén nyáron megjelent Outsrider albumot turnéztatta, bár ez nem annyira jött össze.

Történt ugyanis, hogy november 13-án Buenos Aires-ben, a koncertnek helyet biztosító Palermo klub eleve a tervezettnél két órával később nyitott, így a két előbanda csak rövidített programot adhatott, majd amikor színpadra lépett az egykori Immortal-vezér csapata, abból hiányzott Ole André Frastad gitáros, akivel a hírek szerint Abbath úgy összeveszett a nap folyamán, hogy Ole inkább a hotelben maradt. A trióvá apadt zenekar próbálta menteni a menthetőt, a Count The Dead dalt legalább kétszer is elkezdték, Abbath végül a földhöz csapta a gitárját, majd a tömegbe vetette magát. Ezek után egy Immortal dal, a Tyrants következett, illetve annak egy “nagyon gyenge” verziója, és ennyi volt a “koncert”. Abbath levonult, az öltözőjébe ment és már nem is tért vissza a színpadra.

Másnap egy másik argentin városban játszott volna a zenekar, de a bulit már napközben lemondta a helyi szervező. A rajongók persze joggal dühösek a két dalos Buenos Aires-i koncert miatt, követelik vissza a jegyek árát. Egyes beszámolók szerint Abbath egyszerűen túl részeg volt ahhoz, hogy rendes koncertet tudjon adni.

Nemsokkal később jött a hivatalos közlemény, Abbath rehabra megy, emiatt a Motörhead tribute csapata, a Bömbers lemondja, illetve későbbre szervezi át decemberi koncertjeit.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.