Canyon of the Skull – ősi “doom” rituálék

Fémforgács

November 20-án Sins of the Past címmel jelenik meg a Chicago-i blackened doom metalos Canyon of the Skull harmadik albuma. A bandát, a gitáros Erik Ogershok (aki mellesleg a WarPigs USA nevű sörfőzde üzemeltetője is) alapította 2006-ban. Zenéje a black metal, a funeral doom és a klasszikus heavy metal lassú keveréke, amelynek előállításához segítségére van Todd Haug basszusgitáros, aki a thrash metalos Powermad gitárosa, és aki a norvég 1349 soraiban is megfordult és nem mellesleg ő is sörfőző (3Floyds Brewing Company), valamint Mike Miczek (Broken Hope, The Atlas Moth) dobos.

Megpróbálok minden egyes lemezzel különféle dolgokat csinálni, és ez sem kivétel. Ez a lemez zsigeri és azonnali. A fő esztétikája és témája azokon a vonalakon alapul, ahol az őslakos amerikaiak rituáléikkal tartották a kapcsolatot isteneikkel. Erről szól The Ghost Dance dalunk is.”

A lemezre két monumentális nóta kerül fel, amelyek közül a fentebb említett hallgatható meg.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.