Merel Bechtold: "Nagyszerű dolog új zenét alkotni!"

Idén nyáron szomorúan fogadták a hírt a holland Delain rajongói, miszerint Merel Bechtold otthagyja a formációt. A fiatal tehetség 2015-ben csatlakozott Charlotte Wesselsékhez, és a 2016-ban kiadott Moonbathers albumon már az ő játékát is hallhattuk. Tagja még a Purest of Painnek és az Epicát vezető Mark másik együttesének, a MaYaN-nek is. Legfrissebb projektje pedig a Dear Mother. 

cdd01ace2c680d5e935efb82d91f1ac1.jpg

Merel interjúja a MaYaN legfrissebb hírlevelében olvasható.

Kiderült: a zenészlány 14-15 éves kora óta gitározik. De van-e kedvenc hangszere?

"Igen, van! Egy fehér vanderMeij gitár a kedvencem, de most egy másik vanderMeij-jel játszom, amely hat húros. Nagyon fényes és gyönyörű!"

Játszik-e más hangszeren Merel?

"6-12 éves koromig tanultam zongorázni, de nem igazán éreztem magaménak, bár kétségtelenül sokat segített a zeneelmélet megértésében. De nagyon szeretnék dobolni és szívesen tanulnék énekelni is."

Elárulta azt is, hogyan tudja egyeztetni a MaYaN-nel és a Dear Motherrel járó kötelezettségeket:

"Nagyon könnyű egyeztetni a két csapat dolgait, hiszen a MaYaN nem koncertezik gyakran. Nehezebb volt ezt a Delain tagjaként intézni. A Delaint azért hagytam el, mert a szívem vágyait akartam követni. El kellett gondolkodnom azon, mit is szeretnék csinálni. Nagyon jól éreztem magam a Delain zenészeként, sokmindent megtanultam és nagyon hálás vagyok a velük töltött időért. Olyan élményeket hoztam magammal, amelyeket senki nem vehet el tőlem!"

- mesélte a Charlotte-éktól való távozásának okát.

"A Dear Mother egy olyan dolog volt, amelyről már jó pár éve álmodoztam. Az új zene megalkotása nagyon nagy erőt ad nekem, sok új dolgot is megtanulok eközben. Ez fantasztikus! A MaYaN-nel való játék is éppen ilyen: fantasztikus és nagyszerű zenészekkel dolgozhatok együtt!"

Friss csapatától, a Dear Mothertől viszont csak 2020-ra várhatunk anyagot, hiszen Merel rendkívül elfoglalt: megtalálható a Patreonon is, ahol vlogokat készít: gitártechnikákat oktat. Minden videó egyedi, eközben új zenét ír, turnézik a MaYaN-nel, és ezt nagyon szórakoztatónak tartja. 

"Ezenkívül havonta egyszer élő oktatást is tartok a Patreonon. Itt mindenki megoszthatja a kérdéseit, javaslatait is. Kommentálhatják a videóimat, tehát nagyon interaktív az egész!"

Igen vicces sztorit osztott meg még a Delain-nel töltött éveiből:

"Németországban turnéztunk, éppen az autópályán voltunk. Nekem nagyon kellett pisilnem, de a sofőrünk csak egy benzinkútnál akart megállni, ami akár 100 km-t is jelenthetett volna. Nagyon nem bírtam, így az elülső részben kinyitottam egy ablakot, kitoltam a seggem és pisiltem! A hatalmas szélnek köszönhetően még másnap is fájt a hátsó felem, haha!"

Hobbijairól is mesélt a gitáros lány. Kiderült, hogy imád főzni, utazni, különösen a nemzeti parkokat, rajong a hegymászásért, az extrém sportokért. Crossfitre jár, motorozik és nagy kedvence a snowboardozás. 

6f1881d7285c17ce7754829503b7d20a--charlotte-musicians.jpg

Arról a tényről, miszerint a metálvilágban nincs túl sok nő, így elmélkedett:

"Nincs túl sok példakép. De számomra a zene soha nem a nemekről szólt! Nem is értem, miért csinálnak ekkora kérdést a dologból. Arról szól az egész, hogy kifejezzük magunkat a zenével. Én nem érzem úgy, hogy a metál egy férfiorientált műfaj lenne. Egyszerűen élvezni kell, amit csinálsz!"

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.