ZINFIELD – 5 éves jubileumi bulira invitál a "népdalmetal" csapat

November 23-án az S8 Underground klubban az 5. születésnapját fogja megünnepelni a "népdalmetalos" Zinfield. A további fellépők: Pennhurst, Andagramma, GykT és Adrya.

"Bár a Zinfield már 10 éves múltra tekinthet vissza, de mai stílusát 2014-ben találta ki a csapat, innentől számolható az indulás. A bemutatkozó album 2014-ben jelent meg Elindultam szép hazámból címmel. Hazánk egyetlen modern népdalmetal zenekarának 5 éves jubileumi ünneplésére november 23-án kerül sor Budapesten, az S8 Underground Klubban."


www.facebook.com/zinfieldzenekar


A koncert Facebook oldala
"Hogy mitől modern népdalmetal?

'A csapat népdal metalt játszik, de ezt nem olyan klasszikus értelemben vett folk metalként kell elképzelni, mint mondjuk a Dalriadát, hanem inkább Road, Depresszió-féle modern hangzású metalról van szó, amelyre a Hull a szilva, Érik a szőlő, Béreslegény, A csitári hegyek alatt, a Rózsa Sándorról szóló Esik eső sorait kell elképzelni. Mi több, itt-ott egy-egy Pantera, Slayer, Sepultura, Slipknot vagy Metallica téma is befigyel. Szóval ez a banda némileg más megközelítést igényel, mint amit a folk metaloktól általában várunk, de mivel ezeket a nótákat mindenki ismeri óvodás, vagy iskolás korából, így mindenki önfeledt szórakozása garantált.'

 És most lássuk a vendéglistát:

19 órakor az AndaGramma alter-rock banda kezdi meg a hangulat megalapozását. A formáció neve a tagok nevének mozaikja, így valóban mindenki sajátjának érezheti a zenekart.

19.55 - a Zinfield basszus gitárosához - ha másképp nem is, de lakhelyileg biztosan kötődő -, Dunakesziről érkező Gyanús Külsejű Tánczenekar (GyKT) lép színpadra. Zenéjüket rock/punk/grunge mixként határozzák meg, közönségüket pedig a hazai pályából kiindulva közel 100 főre tehetjük. Ha ez így lesz, az S8 lassan fontolóra vehet egy totális tértágítást, hogy minden érdeklődő beférjen.

20.55 - a Pennhurst veszi át a stafétát. A zenekar modern metalt játszik és 3 éve megnyerte a Tankcsapda feldolgozás versenyét. Épp stúdiómunkálatokat végeznek, így egy masszív lemezelőzetes koncertre számíthatunk.

És amikor már azt hinnénk, hogy nem lehet tovább fokozni a hangulatot, rá kell majd ébrednünk, hogy de, igen. Lehet!

22.00 - a Zinfield csap a húrok közé és kezdetét veszi egy fergeteges közös éneklés, mivel a zenekar által játszott népdalokat mindenki ismeri és koncert után már garantáltan szeretni is fogja!

A gyertyákat ugyan már elfújjuk ekkorra a tortán, de aki még bírja szusszal, csápolhat majd egyet az Adrya koncertjén is 23.40-től. A sok férfihang után üdítő zárás lesz a felcsendülő lágy, női hang. A fülbemászó énekdallamok masszív riffekkel lesznek megspékelve. A dinamikus, modern hard rock/metal muzsika korhű hangzással, gótos beütéssel, elektronikus és sampler betétekkel ízlésesen gazdagítva zárja az est koncert részét.

00.30 - 04.00 - punk, rock és metal slágerekkel várja a filléres rock diszkó a még talpon maradtakat."


 

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.