Concilium – No Sanctuary ’EP 2019

A Candlemass féle tradicionális epikus doom metal örökségben utazó bostoni Concilium még a nyár folyamán jelentette meg erősen sötét riffelésű No Sanctuary EP-jét. A 2014 óta aktív négy tagú banda legfőbb vonzereje énekesnőjük Paris Thibault torkában rejlik, aki Messiás Marcolin stílusú boszorkányos énekdallamaival uralja a kislemez nehéz, áporodott, vészterhes auráját.

Az EP-n valamivel több mint 30 percben 4 tétel található, ebből ez egyik egy rövidke akusztikus etűd. Az elsőként felcsendülő No Sanctuary daluk rögtön a klasszikusnak nevezhető ólmozott doom riffekkel nyit, amiknek erejét némi témaváltással ugyan de a dal végig megtartják és még az akusztikus befejezés is könnyed átmenetet ad az őt követő  Halocline 10 perces okult doom jellegű atmoszférájának. A dal első 5 perce kizárólag erre a témára támaszkodik, ami után a szabbatista érzésű lassú gitárok húzzák komótos dallamaik szálait, melyekhez Paris kisasszony rendkívüli erős orgánuma adja a verejtéket hozó libabőrt.

A fentebb említett rövidebb akusztikus etűdöt a három perces Ritual Attrition légies pengetései hozzák. Ezek után azonban újra jön a hideg borzongás Red Sun, Red Moon daluk ólomlábakon járó sötét epikus dallamai által. A csapat gitárosa Greg Massi minden bizonnyal jelesre végezte Iommi mester riff-iskoláját, hisz riffenek, valamint a dalokban oly előszeretettel használt progresszív metalos betéteinek súlyát csak tonnákban lehet mérni.

A Concilium ezen EP-je csak iránymutatója lehet a csapat jövőbeli tevékenységének. Félórás anyagukban rengeteg súlyt fektettek, hogy felkeltség a doom rajongók figyelmét. Az enyémet minden esetre sikerült és minden bizonnyal a legtöbb Candlemass, Solstice és természetesen a Black Sabbath híveit is megveszik kilóra.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.