Törzsiről Hegyire: két új magyar instrumentális posztrock-lemez

Ha már nemrég önkényesen egy kalap alá vettem két svéd punklegendát meg két magyar slágermetál-bandát is, akkor most megjátszom ugyanezt két hazai instrumentális poszt-bandával is. A Hegy és a Törzs ugyanis egyaránt a napokban adott ki egy-egy új nagylemezt, amelyeket rögtön végig is lehet hallgatni a Bandcampről, a Spotifyról meg az egyéb szokásos helyekről.

Hegy – We Won’t Make It Home

A zseniálisan beszédes nevű trió súlyos, terjengős, kontrasztos poszt-metalban utazik, és habár a We Won’t Make It Home című második lemezükről azt mondták, hogy direktebb lett mint az első, de azért a számok nagy része itt is 8-10 percesre hízott. A szegedi Miracle Soundban rögzített anyag egyébként tulajdonképpen egy konceptlemez, ami egy tragikus kimenetelű sarkköri expedíció történetét meséli el, szavak nélkül.

 

Törzs – Tükör

A hasonlóan velős nevű, szintén háromtagú csapat jóval szellősebb, visszafogottabb hangvétellel dolgozik. Két korábbi, vokálokkal is felszerelt lemez után a Tükör az első instrumentális anyaguk, ami abszolút kuriózumszámba menő módon készült el. A banda ugyanis kiutazott az Aggteleki Nemzeti Parkba, és ott, a Baradla-barlangban játszották fel az egész lemezt, élőben, Ligeti György hangmérnök közreműködésével. Erről egy film is készült, amiből a Negyedik című számot már korábban bemutatták előzetesként, a teljes videó pedig november 1-jén jön ki.

//www.youtube.com/watch?v=aY2FzG5rZfM

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.