Fekete Tamás – Dance of the druids pt1 – Oak tree

Fekete Tamás formációjának alkotását ajánljuk figyelmetekbe!

 Tudomásom szerint nincs sok infónk a druidákról. Talán ami van, az a rómaiak hagyatéka.

Mindenesetre nekem hiteles, hogy a dal amolyan mantra jellegű, hosszasan ismétlődő gitártémával indul, amire a többi hangszer szépen lassan épül fel. A hangulata kimondottan bejön.

A “sámánikusan” belépő dobok is totál bele illenek a képbe. Nagyon energikusan szólnak. Valahogy az ember tényleg egy filmbe illő tölgyfaerdőbe érzi magát. Még talán valami vikinges filmbe is el tudnám képzelni ezt a dalt.

Aztán csak eljön a várva várt robbanás! Beindulni látszik a dal!

Óriási power van itt, kérem! Nem is gondolná az ember, hogy ekkora erő tud lenni egy akusztikus dalban!

Egzotikus, kelta dallamok, izgalmas arrange-ok, érdekes dallamvezetések és óriási dobok! Ez szerintem az egész dalt innentől jellemzi. Sok helyen találunk pici, eldugott kincseket. Ötletesen szétrakott szólamokat, eldugott groove-okat. Mint egy szimfonikus darab. Tényleg valahol egy modern filmzene és egy ethno darab között van. Vagy inkább mindkettő. Nagyon izgalmas és változatos egy dal.

Elrejtett fúvósok, kórusok. Mindenhol találunk valami meglepetést. A bőgő is iszonyú jól áll a dalnak.

Jó választás volt, hogy nem basszusgitár került a felvételre. Ezt Luca Lauria követte el. Az egész dalt Rómában vették fel egyébként. Nem tudom, hogy ez koncepció volt-e, de ez is passzol. Ugyanis a “druidizmust” ha lehet így nevezni a rómaiak számolták fel. 

Visszatér a dal fő motívuma egy igen érdekes rész után, ahol még a tempó is változik. Más lüktetés, de nagyon passzol. Na, ez tényleg filmzene. Teátrális mű és azt hiszem, ebben mindenki egyet fog érteni. Tehát visszatért a fő motívumunk is, talán refrénnek is lehetne nevezni. Meglepően egy szerintem aranyosnak mondható dallam követi a mi kis refrénünket, majd jön egy hosszabb, energikus outro. A dal vége egy hosszú lecsengésű letett akkord. Olyan, mint ha nem lenne vége. Ami furi, mert minden része passzol mindenhez. Hol a dal vége?

Hit nincs. Mégpedig azért nem, mert az majd a második résznek lesz. Ez egy két részes darab, amit javasolt egyben hallgatni majd. Tamás elmondása szerint komoly ROCK-ká fog alakulni. Ez lesz a második rész.

Hát érdekes egy utazás ez a nóta. Őszintén javaslom mindenkinek. Tényleg friss, modern darab. Hosszú ugyan, de minden másodperce leköti az embert.

Gratulálunk! 

Tehát a dalt Rómában vették fel a Forward Studios-ban Francesco Putortí és Szabó Zalán Balázs vezetésével.

Gacsályi Róbert dobolt és perkázott.

Itthon Zalán keverte a Pannónia Filmstúdióban.. Aki szakmabéli, az tudja ki ő. Sok igen jól hangzó, igényes munka fűződik a nevéhez külföldön is.

A hamarosan megjelenő második részt és a következő két dalt is nagyon várjuk Tamástól.

Kövessétek őt Facebook-on, YouTube-on, mindenhol!

https://www.facebook.com/TamasFeketeOriginal/

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.