INNISTRAD – "Saját szavaikkal" a soproni thrash csapat első albumának dalai

HammerWorld Forró Drót (hu/atom)

A hatalom figyel címmel pár napja jelent meg a 2016 tavaszán alakult soproni thrasher Innistrad első nagylemeze, a 2017-ben kiadott, 5 tételes Múló jövő EP folytatása, amelynek dalait az alábbiakban be is mutatják a csapat tagjai.

"Az első Innistrad nagylemezen 8+1 dal hallható, melyeket a soproni MD Stúdió rögzítettünk. Rendelés az innistrad.metal@gmail.com e-mail címen vagy Facebook-üzenet formájában lehetséges. A lemezünk borítóját Kertész Enikő (Keni Graphic) készítette."

Most szombaton, október 12-én a Barba Negrában, a Gőbl Gábor 50 koncerten a Moby Dick, a Hungarica és a Bloody Roots előtt az Innistrad is játszik majd.

 


www.facebook.com/innistradband


 

INNISTRAD:
Unger János - ének
Kassai Ádám - gitár
Lőrincz Ádám - gitár
Lőrincz Zoltán - basszusgitár
Rácz János - dobok

 


INTRO

Kassai Ádám: „Ha a legepikusabb számot keresed a lemezen nem kell sokáig hallgatnod."

Lőrincz Zoltán: „Eredetileg nem akartunk felvezetést, de amikor meghallottuk azonnal tudtuk, hogy nemcsak a lemezen lesz helye, hanem a koncertjeink is ezzel fognak kezdődni."

 
ADOTT SZÓ


Lőrincz Ádám: "Emlékeim szerint ez volt a legelső nóta, melyet megírtam. Végig zakatol, mint a vonat, amit nem lehet megállítani. A végét egy groove metalos kiállással díszítettem. Az a dal, amelyhez hangerő és nyakmerevítő elengedhetetlen."

Unger János: „A szövege egy általam megélt konkrét eset kapcsán született. Úgy vélem, ezek a gondolatok napjaink egyik komoly problémái, hiszen egyre többen vannak, akik könnyen és felelőtlenül ígérgetnek, ezzel másokat gyakran átverve."
 INNISTRAD - Adott szó (szöveges videó a 2019-es A hatalom figyel albumhoz)
MÉGIS ÉLSZ

Kassai Ádám: „A Mégis élsz dal alapjai már évekkel ezelőtt megfogalmazódtak bennem, azóta rengeteg átalakuláson ment keresztül. Amikor először meghallottam a stúdióanyagot nem hittem a fülemnek, annyira jól sikerült."

Unger János: „Bármennyire is szeretnék, hogy elbukj, te mindig felállsz. Akár a legrosszabbtól sem riadnak vissza, a létedet is megkérdőjelezik, de te 'Mégis élsz'."

A HATALOM FIGYEL


Unger János: „Eszköztáruk alapja a megfigyelés, lehallgatás, az adatok gyűjtése, megszerzése minden áron. Mindenkiről mindent tudni, látni, hallani. Ez a hatalom. Szintén általánosságban fogalmazva, mert a világ így működik. Ellene tenni nem tudunk, de jó, ha mindenki tisztában van vele."

Lőrincz Ádám:
„A riffek nincsenek túlbonyolítva, még szólót se raktam bele, mégis egy nagyon komplett nóta kerekedett belőle, köszönhetően a jól eltalált monológnak és a karcoló 'reszelésnek'. Nagyon vártuk, hogy meghallgassuk végre stúdióban is, mert tudtuk, hogy egy jó keverés után nagyot fog szólni."INNISTRAD - A hatalom figyel (szöveges videó a 2019-es A hatalom figyel albumhoz)
SEMMIT NEM ADTÁL

Lőrincz Ádám: „A leggyorsabb dal a korongon, melyhez nagy kedvencem, a Suicidal Angels kaotikus zenéje adott motivációt. Igazi old school verze témával, imádjuk játszani. A pogo kötelező!"

Unger János:
„Azokról szól, akik a választások előtt fűt-fát ígérnek, majd miután elérték céljukat cserben hagynak minket .A politikusokról írunk, a világ minden politikusáról."

HAMIS PRÓFÉTÁK


Rácz János (Boni): „Otthon egy üres órában gitározás közben jött a verze rész, a többit Attilával (korábbi gitárosunkkal) raktuk össze a próbateremben. A végleges verzió Kassai Ádám érkezése után nyerte el formáját. Részben kislányom, Norcsi írta a szöveget, mely utólag lett a dalhoz igazítva. A felvételek elkészülte után döbbentünk rá, hogy mennyire izgalmas és fogós nóta lett."

Rácz Leonóra: „A Hamis próféták című szám nem teljesen a sajátom. Édesapám és Unger János írták a refrént és a bridge-eket, hozzám legközelebb az első verze áll. A szám mondanivalója egyszerű és mindig érvényes: a korlátolt,szemellenzős emberek kizárása. Mert mindig lesznek, akik a mások érzelmeinek összetörésén fáradoznak, vagy csak elítélnek valakit valamilyen okból. Nekünk azonban felül kell emelkednünk rajtuk, meg kell tanulnunk meglátni a különbséget a céltalan utálkozás és az építő jellegű kritika közt. És természetesen a végsőkig hinni önmagunkban."


INNISTRAD - Hamis próféták (szöveges videó a 2019-es A hatalom figyel albumhoz)
ENGEDD EL!

Lőrincz Zoltán:
„Ehhez készítettük el legelső videoklipünket. Ez az egyetlen dalunk, melyet célzottan írtunk egy konkrét témához. ('A túl sok szer formálja az agyad / Rossz úton jársz, lásd be magad!') A dalban azon fiatalokhoz szólunk, akik a gyilkos szenvedélyek miatt elindultak a lejtőn. Rockzenészként szeretnénk mutatni nekik a kiutat. Ahogy a munkámban, úgy a színpadon is teszek illetve szót emelek a bűn és az igazságtalanság ellen. Amikor Kassai Ádám meghozta a zenét, azonnal tudtuk, hogy telitalálat."
 INNISTRAD - Engedd el! (a 2019-es A hatalom figyel albumhoz)
TORZ VILÁG

Lőrincz Ádám: "Ez is az első dalaim egyike. Egyszerű, de annál súlyosabb riffek. A banda egyik kedvenc műve, mellyel földbe döngöljük mindenhol a nagyérdeműt. A hangzás a két balkezes gitár ikerdallamával vált teljessé és igazán ütőssé."

Unger János:
„Azt hivatott elemezni, hogy mennyire átveszi a virtuális világ a főszerepet az életben, ennek minden negatív hozadékával."

MENEKÜLTEK

Lőrincz Zoltán: „Ez volt az első dalunk, melyet az EP lemezre szántunk, végül a nagylemez záródala lett. Szövegét személyes 'élmény' inspirálta. Amikor megírtuk, ez a téma még nem volt a politika eszköze, egyáltalán nem volt napi téma. Sokat agyaltunk, de végül úgy döntöttünk, hogy felvállaljuk a véleményünket a témában, annak ellenére, hogy teszünk magasról a politikára. A közönség nagyon szereti, ezért visszük magunkkal, nohatalán egy nagyon picit stílusában kilóg a nagylemez dalai közül."


 


 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.