70 éves korában elhunyt a Motörhead legelső gitárosa, Larry Wallis

70 éves korában elhunyt a Motörhead első gitárosa, Larry Wallis, aki 1976/76-ban játszott a legendűs csapatban. A zenész halálának oka egyelőre nem ismert.

Larry Wallis a 70-es évek hajnalán kezdett zenélni brit rock és progresszív csapatokban (Shagrat, Bloodwyn Pig), egy rövid ideig a UFO tagja is volt, majd a Pink Fairies-ben folytatta a pályafutását. A Pink Fairies feloszlása után Lemmyvel és Lucas Fox dobossal beindítottál a Motörheadet, majd 1975 őszén felvették az On Parole című lemezt, amelynek címadó dalát Wallis írta, de három másik nótában is társszerző volt (két számban ő is énekelt).

Az On Parole album, amelynek felvételei közben Lucas Fox helyét Philthy “Animal” Taylor vette át, csak jóval később, 1979-ben jelent meg, miután a Motörhead már sikeres banda volt. Larry Wallis akkor szállt ki a Motörheadből, 1976-ban, amikor egy másodgitáros érkezett a csapatba, “Fast” Eddie Clarke. Wallis távozásának oka a csalódás volt, mert a kiadó akkoriban elállt az album kiadásától. A Motörheadből való távozása után visszatért a Pink Fairies formációba, amit pont a Motörhead kedvéért hagyott el 1975-ben, aztán kislemezeket készített és producerként is dolgozott a Stiff Recordsnál. Wallis 2001-ben egy szólóalbumot is kihozott Death In The Guitafternoon címmel. Halálának oka egyelőre nem ismert. Wurzel, Philty Animal, Lemmy és Fast Eddie után Larry Wallis is a banda égi formációját erősíti.

Nyugodjék békében!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!