BATYUSHKA – Van ám harmadik Bátyuska is, hallgasd meg a lemezüket!

Közismert a sztori, hogy 2018 végén lényegében két részre szakadt a lengyel Batushka, a csapat alapítója, kitalálója, Krzysztof "Derph" Drabikowski és az énekes, Bartłomiej Krysiuk között jelenleg is folyik egy jogi csatározás a zenekar nevének használatát illetően. A Metal Blade a Bart vezette Batushka lemezét, a Hospodit adta ki a nyár folyamán, Derph pedig valamivel korábban közzétette a maga albumát. Krysiukkal interjút is találsz a szeptemberi HammerWorld magazinban.

Felbukkant ugyanakkor egy harmadik Bátyuska is, amely a Batyushka (Батюшка) nevet viseli, állítólag ortodox orosz papok alkotják, a lemezük pedig szintén végighallgatható. Sőt, két lemezük is, a Batyushka című a régebbi dalaik gyűjteménye, az Апостол című pedig a friss anyaguk.

"Orosz ortodox papok létrehoztak egy igazi Батюшка zenekart. Mi nem szerepjátékos pózerek vagyunk, hanem igazi keresztények, ellentétben a hamis szerepjátékosokkal, akik még a nevüket sem tudják rendesen leírni. Szemben állunk a sátánizmussal és a keresztény vallásunk bármilyen kigúnyolásával."

 

BATYUSHKA - Апостол (2019)

 BATYUSHKA - Batyushka (2019)

 


Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.