Goatburner – eszmefuttatás földünk pusztulásáról

Szeptember 27-én Extreme Conditions címmel jelenik meg a finn extrém sludeg/death metalos Goatburner első nagylemeze, amiről most a föld szélsőséges környezeti viszonyait taglaló Drowned Alive daluk videója nézhető meg.

Az időjárásról akartunk panaszkodni és szövegileg kicsit könnyedebbre fogni a Rotten Sound-nál, vagy a Morbid Evils-nél, de sajnos minden hamarabb történik, mint várjuk. A szélsőséges időjárási viszonyok eluralkodtak a bolygó felett, megnehezítve minden élőlény életét. Nem csak húsipar miatt lángoló Amazonasról, de az északi félteke tűzvészeiről és a hírhedt kaliforniai bozóttüzekről is szól. Ezek voltak a debüt EP címadó dalának ihletei.

A Drowned Alive egy kis eszmefuttatás arról, hogy a tengerszint úgy megemelkedik, hogy az összes emlős megfullad. Szerencsére ez nem lehetséges, de a szöveg képviseli azt a félelmet, amit a Maldív-szigetek és olyan országok, városok lakói éreznek, amik túl alacsonyan fekszenek ahhoz, hogy tudják kezelni az Északi- és Déli-sark, Grönland és a világ gleccsereinek olvadását.
” – olvasható közleményükben.

A lemezről további dalokat a csapat bandcamp oldalán hallgathattok meg.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!