Konkhra – Dalpremier – Thoth

10 év után új albummal jelentkezik a dán színtér egyik veterán death metal csapata, a Konkhra. Az új lemez Alpha And The Omega címmel október 18-án jelenik meg, a lemez borítóját pedig a neves Michal “Xaay” Loranc (Pestilence, Nile, stb.) készítette. Az új lemezről már ismert az első szerzemény, amelynek címe Babylon. Most a Thoth című dalt is bemutatták. További részletek a lemezről hamarosan.

A Konkhra jelenlegi felállását Anders Lundemark énekes-gitáros, Hakim gitáros, Martin Kristensen basszusgitáros és Johnny Nielsen dobos alkotja.

A Konkhra az elmúlt évtizedekben megállás nélkül űzte az old-school death metal-ipart. Specifikálisan tulajdonképpen ezt a bandát tekintik a death ‘n’ roll műfaj elsőszámú pionírjának. A legtöbb metal-rajongó az 1997-es Weed Out the Weak albumról emlékezhet a Konkhrára: ez a lemez – amin többek közt Chris Kontos (Machine Head) és James Murphy (Death/Obituary) zenélt – hatalmas siker volt annak idején. Nem véletlen, hogy a banda – a lemez 20. évfordulója alkalmából – a 2017-es évben, egy turné keretében teljes egészében előadta a klasszikus anyagot.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.