Ünnepi koncertanyaggal jelentkezik a Mob Rules

A német listán 37. a Svájcin pedig 59. helyen indító Beast Reborn album kiadása, és két sikeres Európa turné után, a zenekar 25 éves évfordulója alkalmából a Mob Rules úgy döntött, hogy 14 év után ráadásképp megörvendezteti rajongóit egy élő albummal is, ami Beast Over Europe címen jelenik meg a Szeptember 13.-án.

Az, hogy a Mob Rules legalább annyira odavan a közönségéért, mint a rajongók, őértük, már akkor érezhető, mikor a hat zenész felviharzik a színpadra, hogy olyan energiával és átéléssel adja elő a dalokat, hogy a közönséget, szinte hanyatt löki a zene. Ezt csak tetézi az, hogy igyekeznek minél közelebb lenni a rajongókhoz, hogy a koncertek minél bensőségesebbek legyenek minden résztvevő számára. Ezt az atmoszférát, pedig mindenképp megéri egy koncertalbummal bármikor újra átélhetővé tenni. Ráadásul a rajongó is részt vehettek a lemez elkészültében, a banda a borító megtervezéséhez kérte a segítségüket. A feladat egyszerű volt: Az elmúlt két évből kellett beküldeni a kedvenc fotókat, amik valahogy kapcsolódnak a zenekarhoz. Az eredmény, a legjobb képekből készült montázsfüzet lett, ami természetesen megtalálható a CD mellett. Ráadásképp annyira jól sikerült a válogatás, hogy a lemez dizájnját beválasztották a Heavy Music Artworks top 100-as listájára is. (heavymusicartwork.bigcartel.com/product/2018-masterpieces) A beküldött képekért pedig a hála nem más, mint 75 perc tömény power metal koncertélmény.

25 ével ezelőtt még a Mob Rules tagjai sem gondolták, hogy valaha eljutnak idáig:

„Eleinte úgy voltunk vele, hogy kiadunk két-három albumot és talán el tudunk menni egy jó turnéra. Ki gondolta volna, hogy ehelyett eljutunk kilenc albumig, és több száz koncertig? Ráadásul az utunk még mindig nem ért véget. Ezúton is szeretnénk hálát adni a nagyszerű rajongóinknak, akik nélkül ebből semmi nem valósulhatott volna meg.” (Klaus Dirks énekes és társalapító)

Az album dallistája:

 1. Beast Reborn (Intro)
  2. Ghost Of A Chance
  3. Somerled
  4. Black Rain
  5. Sinister Light
  6. Dykemaster’s Tale
  7. My Kingdom Come
  8. The Last Farewell
  9. Children’s Crusade
  10. On The Edge
  11. In The Land Of Wind And Rain
  12. Hollowed Be Thy Name
  13. Way Back Home
  14. Rain Song

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.