A Havária új lemeze megrontja a napod

Augusztus elején adta ki első nagylemezét a Havária, egy kétszemélyes punk/metal banda Budapestről, amiben a hazai undergroundban sokaknak ismerős arcok játszanak. Zenéjükben hardcore- és black metal-hatások érvényesülnek, a Rontás című új lemezük pedig pont olyan nyers és sötét, mint gondolnád.

Ördög Gábor dobos mesél a tagok zenei előéletéről:

A gitáros Némethi Tamás (Gepárd) a Rákosi zenekarban gitározott, ő volt a fő dalszerző. Én, Ördög Gábor, a dobos jelenleg az Igor zenekarban és a Gábor and the Gábor Gábors-ban játszom, de ketten korábban is zenéltünk már együtt a Something Against You illetve a Red Line Offside zenekarokban, amik a 2000-es években meghatározó bandák voltak a hazai HC-punk színterén.

És az új lemezről:

A lemezfelvételek a gyulai No Silence stúdióban készültek. A lemezen 9 szám hallható, ebből 4 a korábbi demón is szereplő dal újrafelvétele, 4 új nóta és egy Necropsia-feldolgozás kapott helyet. A “Rontás” fizikai formátumban bakeliten a szombathelyi IDDQD kiadó gondozásában jelenik meg hamarosan.

A zenekar következő koncertjei:

szeptember 26. – Pozsony, DIY garázssor + Run, Drowning Charon (BA)
november 16. – Budapest, Auróra + Dawn Ray’d (UK), False (USA)
november 27. – Budapest, Dürer Kert + Dødheimsgard (NOR), Bölzer (CH)

Fotó: Szabó Péter “Póbácsi” (POtographic Pictures)

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!