Solarcycles

Hangulatos folk metal Hollandiából.

A Solarcycles létrejötte 2014-re tehető, amikor Sascha énekesnő/basszusgitáros és Iwan gitáros elkezdték írni első közös dalaikat, amelyekben az erőteljes rock/metal alapokhoz kelta népzenei elemek kapcsolódtak. 2015-re teljessé vált a zenekari felállás.
A csapat keményen dolgozott azon, hogy egyedülálló hangzásvilágot alkossanak a kemény, mégis dallamos gitárriffekkel, a klasszikus, kelta hegedűbetétekkel, tradicionális kelta és skandináv népzenei hatásokkal. Mindezt kiegészíti Sascha sajátos vokálja, amelyre a kelta dallamokon kívül a brit indie-pop is hatással van.
Debütáló EP-jük stílszerűen a kelta újév napján, október 31-én jelent meg 2017-ben. Az Ethereal Storms című anyag öt dalt tartalmaz. Az EP jó visszajelzéseket kapott, a Solarcycles pedig azóta már színpadon is bizonyította, hogy helyük van a folk metal színtéren.

Tagok:
Sascha van der Meer – ének, basszusgitár
Iwan IJsbrandij – gitár, vokál
Ralf IJsbrandij – dob
Silvana Jirka – hegedű
Frank Timmerman – billentyű

Facebook: https://www.facebook.com/solarcyclesband/

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Ladies in Rock nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.