Tool – itt az első dal

Fémforgács

Augusztus 30-án Fear Inoculum címmel érkezik a Tool új nagylemez. A 80 perces, 7 tételes albumra csak 13 évet kellet várnunk, amiről első ízelítőként máris itt van a lemez 10 perces címadó dalának könnyed lebegése.

A lemezen nem véletlen műve, hogy 7 dal hallható rajta. Mind tematikailag, mind szövegi koncepcióját tekintve, illetve zenei alapjait, például az egyes témák, riffek ritmizálását tekintve is hetes szám körül. Erről Adam Jones gitáros így beszél:

Készítettem egy fotót a felvételek során, amelynek középpontjában a hetes szám állt, és sok riff, amit Justin és én hoztunk, hétnyolcados ritmusban ment. És az ember nem igazán áll neki úgy a munkának, hogy oké, akkor most írok egy riffet hétnyolcadban… Anélkül, hogy túl sokat elárulnék a lényegről, az a legfontosabb, hogy folyamatosan jöttek az újabb és újabb témák ebben a formátumban, szóval nagyon furcsa volt az egész. Aztán Maynard elmondta, milyen koncepciót dolgozott ki a hetes számról, és akkor már mindannyian azt mondtuk: Jézusom, ez nagyon bizarr! Utána pedig a borítót készítő Alex Grey is ugyanezzel állt elő. Alex szintén rendelkezik egy elképzeléssel, ami majd a videókban mutatkozik meg.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.