Celtian

Szimfonikus folk metal kelta elemekkel, Spanyolországból.
A zenekart Diego Palacio fuvolás álmodta meg, létrejöttük 2017-re tehető. Zenéjükre erős hatással vannak olyan csapatok, mint az Eluveitie vagy a Nightwish, hangzásuk széles skálán mozog a folk metaltól a szimfonikus metalig, megőrizve a tradicionális gyökereket. Továbbá jellemzőek rájuk a kelta elemek, amelyeket többek között fuvolával, hegedűvel és dudával hívnak létre.
Első albumuk 2018-ban jelent meg The Druid’s Awaiting címmel. Míg ezen jobbára angol nyelvű dalok kaptak helyet, addig az idén kiadott két új számuk spanyolul szól.

Tagok:
Xana Lavey – ének
Diego Palacio – fuvola
Alberto Clemente – gitár
Gonzalo Gomez – hegedű
Guillermo Soloaga – basszusgitár
Guille Manzanares – dob

Facebook: https://www.facebook.com/CeltianOfficial/

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Ladies in Rock nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!