Freddie Mercury – Eddig sosem hallott dal bukkant elő – Time Waits For No One

Rockvilág.hu online rockmagazin

A mai napon tette közzé a Universal Music azt a videót, melyen az 1991-ben elhunyt Queen-énekes, Freddie Mercury az 1986 áprilisában, a Time című musical albumhoz felvett Time Waits For No One című számot énekli. A Time című musical albumon Mercury mellett olyan sztárok énekeltek, mint Cliff Richard vagy Dionne Warwick. A dalt a nagyközönség még sosem hallhatta, mivel a felvétel eltűnt és csak most került elő.

Dave Clark, a szám zeneszerzője, aki több mint tíz éven át kutatott a felvétel után, elmondta, hogy szabályosan libabőrös lett Mercury előadásától, amikor Mike Moran zongorakíséretével felénekelte a dalt. Clark a Dave Clark Five együttes vezetője volt a hatvanas években, a Time című albumon több énekessel is dolgozott. Mercury két számot adott elő, a címadó dalt és az In My Defence címűt. 1986 januárjában Clarkkal ismét beültek az Abbey Road stúdióba, hogy háttérvokálokat vegyenek fel. Az album végső változatán 96 szám szerepelt.

Clark és Mercury a hetvenes években lettek jó barátok, miután a Queen egyik londoni koncertjén találkoztak, és barátságuk egészen Mercury haláláig tartott. Clark volt az, aki ott volt Mercury ágyánál, amikor meghalt.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.