Static-X – Lesz új lemez, turné is, de továbbra sem tudni tudni ki pótolhatná az elhunyt Wayne Static frontembert

A frontember Wayne Static 2014 novemberében bekövetkezett halála ellenére egy új album kiadására készül a Static-X. A lemez még idén megjelenik, a címe Project Revolution lesz. Az anyag persze a szó szoros értelmében véve nem új, hiszen a trió a Wayne után maradt befejezetlen zenei ötleteket, énektémákat rakta össze friss dalokká Ulrich Wild producer segítségével. A végeredmény tizenkét-tizenöt dalból áll majd, és ugyan számos neves kolléga jelezte, hogy szívesen hozzátenne valamit a befejezetlen dalokhoz, most úgy fest, csak a Ministry frontembere, Al Jourgensen kap majd szerepet az anyagon. A korábban szintén beharangozott David Draiman (Disturbed), Ivan Moody (Five Finger Death Punch), Dez Fafara (Coal Chamber, DevilDriver), Edsel Dope (Dope) és Burton C. Bell (Fear Factory) kimarad.

A lemez kiadása után pedig egy globális turnéra is indulnak majd az eredeti felállás tagjai, azaz Tony Campos basszer, Koichi Fukuda gitáros és Ken Jay dobos, illetve egy eddig hivatalosan meg nem nevezett frontember a 2014-ben elhunyt névadó énekes, Wayne Static helyén. A korábban bemutatott promóciós anyagok alapján a legtöbben Edsel Dope-ot, a Dope frontemberét sejtik a maszk mögött. Maga az amerikai turné Memorial Tribute To Wayne Static alcímmel fut, és a DevilDriver játszik rajta társult headlinerként, a koncerteket pedig – pikáns módon – a Dope nyitja majd. Európába ősszel érkeznek majd Wednesday 13, a Soil és szintén a Dope társaságában, a hozzánk legközelebbi koncert Münchenben lesz október 13-án.

2014. november elsején, 48 éves korában elhunyt az indusztrial/nu metal vonalon jól ismert amerikai Static-X frontembere, Wayne Static. A halál okával kapcsolatban drogtúladagolásról kezdtek el pletykálni, azonban a zenész sajtósa egy közleményben mindezt cáfolja. Wayne Static november 4-én ünnepelte volna a 49. születésnapját. A közlemény szerint az énekest az ágyában érte a halál, álmában hunyt el. A feleségével, Tera Wray-jel péntek éjszaka úgy bújtak ágyba, hogy másnap korán kelnek, mert készülniük kell az őszi/téli turnéra, amely november 6-án startolt volna az iowai Waterloo-ban, a Powerman 5000 és a Drowning Pool társaságában.

Wayne Static Wayne Richard Wells néven született a michigani Muskegonban 1965-ben. Az industrial metal zenekar 1994-ben alakult, de az első lemezük, a Wisconsin Death Trip csak 1999-ben jelent meg. Ez viszont azonnal platinalemez lett az Egyesült Államokban. A Static X 1999 és 2009 között hat nagylemezt és egy válogatás-albumot adott ki. Személyi feszültségek miatt a banda a 2009-es Cult Of Static után szétesett, Wayne pedig szólókarrierbe kezdett, és 2011-ben egy önálló albumot is kihozott Pighammer néven. 2012-ben Wayne egy új felállással felélesztette a zenekart, de az októberi turné félbemaradt, mert az énekesnek orvosi kezelésre volt szüksége. Ráadásul korábbi társai, legfőképp a csapat egykori bőgőse, Tony Campos (Soulfly, Prong) kifogásolták a zenekari név továbbvitelét, így 2013-ban ismét feloszlott a zenekar. Így aztán Wayne Static maradt a saját csapatnál. Bekövetkezett halála előtt is egy amerikai turnéra készülődött, amely november 6-án startolt volna az iowai Waterloo-ban, a Powerman 5000 és a Drowning Pool társaságában.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.