MOBY DICK – Klippremier: Minden egy

HammerWorld Forró Drót (hu/atom)

Terápia címmel jött ki a múlt hónapban az új Moby Dick stúdióalbum, amelynek Minden egy dalához készült el a soproni banda új videoklipje.

"Újabb rendhagyó videóval jelentkezett a Moby Dick. A magyar thrash metal alapcsapata ezúttal a Mindegy egy című dalhoz készített egy, a Terápia tétel videójához hasonlóan nem szokványos klipet, amely egyedi látványvilággal támogatja meg a szám hangulatát.

'A kezdőtéma a falhoz vág, meggyomroz, és micsoda pofátlanság, hogy csak egyszer játsszuk el! A legrövidebb szám az albumon, de nincs hiányérzetem, minden benne van. A refrénben nem akartam kétlábdobot, de Béla esküdött rá, így végül beadtam a derekam, és nem bántam meg. Igaza volt, kellett az oda!' - mondta Smici a HammerWorld magazinnak a Minden egy dalról.
 


www.facebook.com/mobydickzenekar


A tavaly megjelent Okos világ klippel együtt - a Valóság és a Terápia című dalok után - ez már a negyedik új Moby Dick szám, amelyhez videó készült.

Smici:

'Első pillanattól nagyon tetszett az Aurora zenekar Rock n Roll című dalához készült videó, anno dicsértem is Vigiéknek, meg Pusztai Zolinak. Azóta is a fejemben motoszkált ez, és most a Moby Dick új lemeze kapcsán újra szóba jött. Kérdeztem is Zolit, hogy nem tud-e összehozni az alkotóval, mert egy ilyesmit el tudnék képzelni a Moby Dick új albumához is.

Innentől már felpörögtek az események, megcsörgettem a videó alkotóját, Fülöp Gábort, aki nagyon szimpatikusan, örömmel fogadta az érdeklődésemet. Mondta, hogy küldjek át pár dalt és ha valamelyik beindítja a fantáziáját, akkor részéről működik a dolog, és rögtön neki is áll! Hamar jött a válasz, hogy a Minden egy az ő dala, így arra dolgozna szívesen.'

 

MOBY DICK - Minden egy (a 2019-es Terápia albumhoz)Smici a Terápia klipről:

"A címadó dalhoz eredetileg egy teljesen másfajta klipet terveztünk, de a borítót készítő Havancsák Gyula előállt egy 20 másodperces részlettel és látva az eredményt, kivétel nélkül rácsodálkoztunk, mert úgy tudjuk, mindössze egy telefon és egy tablet segítségével hozta létre.

Annyira egyedi, merész és kreatív volt a Gyula által létrehozott képi világ, hogy más dalra, szövegre ezt nem lehetett átültetni. A videó témáját a lemezcím és az album borító grafikája adta. Így végül maradt a Terápia, a forgatási terveinkkel kapcsolatban meg úgy döntöttünk, új koncepciót keresünk és más dalt választunk!"


MOBY DICK - Terápia (a 2019-es Terápia albumhoz)
MOBY DICK - Valóság (a 2019-es Terápia albumhoz) 
 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.