1914 – Az első hivatalos klip az első világháború-mániás bandától: C’est Mon Dernier Pigeon

HammerWorld Forró Drót (hu/atom)

Júliusban a svéd Necrophobic és a hazai Sin Of Kain társaságában játszik az A38 Hajón az első világháborút death/black stílusban megéneklő ukrán 1914, amelynek tavaly novemberben kiadott második albumát, a The Blind Leading The Blind-ot május 31-én újra kiadja a Napalm.

A hatásai közül az Entombed-ot és a Bolt Throwert kiemelő csapat első hivatalos videója most készült el, mégpedig a lemez  C'est Mon Dernier Pigeon tételéhez - ismerkedj meg vele!

"Ez nem a politikáról és nem is a propagandáról szól - csakis a háborúról, a lövészárkokról, a félelemről, a reménytelenségről és a körülötted arató halálról" - 1914.

 


www.facebook.com/1914band


A budapesti koncert Facebook oldala"Büszkén mutatjuk be az első videoklipünket. A C'est Mon Dernier Pigeon videójában az 1916-os verduni csatának a Vaux erőd védelme során lezajlott események szerepelnek. Raynal ezredes parancsnoksága alatt bátor francia katonák álltak ellen a túlerőben levő németeknek. A 600 védő képes volt megsemmisíteni 3 ezer ellenséges katonát, a bukásuk azonban elkerülhetetlen volt. Miután a franciák átadták az erődöt, a német sereget vezető Vilmos herceg egy francia tiszt kardját adta át Raynal ezredesnek - a tisztelete jeléül. Ez egy helytálló cselekedet volt, hiszen ez a háború volt az utolsó, amit még úriemberek háborújának lehetett nevezni." 

 

1914 - C'est Mon Dernier Pigeon (a 2018-as The Blind Leading The Blind albumhoz)
Ének - 2.Division, Infanterie-Regiment Nr.147, Oberleutnant – Ditmar Kumar
Gitár - 37.Division, Feldartillerie-Regiment Nr.73, Wachtmeister - Liam Fessen
Gitár - 5.Division, Ulanen-Regiment Nr.3, Sergeant - Vitalis Winkelhock
Basszusgitár - 9.Division, Grenadier-Regiment Nr.7, Unteroffizier - Armin von Heinessen
Dobok - 33.Division, 7.Thueringisches Infanterie-Regiment Nr.96, Gefreiter - Rusty Potoplacht
1914 - Arrival. The Meuse-Argonne (szöveges videó a 2018-as The Blind Leading The Blind albumhoz)


 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.