SOEN – Új videoklip az ex-Opeth dobos prog bandájától: Covenant

Lotus címmel február elején jelent meg a negyedik albuma annak a svéd prog metal bandának, a Soennek, amit Martin Lopez dobos alakított 2003 táján, amikor még az Opeth tagja volt. A 2017-es Lykaia lemez folytatásának Covenant dalához készült el a csapat friss klipje, és jó hír, hogy augusztus végén nálunk is bemutatják majd az új dalokat. A Soen koncertje az A38 Hajón lesz augusztus 28-án.

A banda élén a Willowtree énekese, Joel Ekelöf áll, a 2017-es lemezen pedig Marcus Jidell volt a gitáros (Avatarium, The Doomsday Kingdom), a Lotus a banda első albuma Cody Ford gitárossal.

Martin Lopez az új album szövegeiről: "Kétségtelen, hogy a világ manapság egy nagyon különös, feszült hely, és a szövegek ezt világosan tükrözik is, de egyben azt is tükrözik, hogy minden korábbinál erősebbnek kell lennünk, hogy sikerrel szállhassunk szembe azzal a pokoli zűrzavarral, amit az élet felkínál nálunk."

 


www.facebook.com/SoenMusic


A koncert Facebook oldala


"Bár többen szeretnek rá szupergroupként hivatkozni, a Soen sokkal inkább egy alkotói kollektíva, semmint egy szenzációhajhász csoportosulás: mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az egyébként 2004-ben megalapított zenekar első életjelére is hat évet kellett várni.

A Tool, a Porcupine Tree, a Pink Floyd és a Muse hatásait saját tapasztalataikkal kiteljesítő zenekar a Ghost Reveries után kiszálló Martin Lopez köré épül, korábban pedig az a Steve Di Giorgio volt a ritmusszekció másik tagja, aki a Death, a Testament és a Sadus jóvoltából is mindmáig az egyik legnagyobb hatású basszusgitáros a műfaj történetében.

 Persze az elmúlt hét évben több tagcsere is végbement az immáron négy nagylemezt kiadó zenekar soraiban - akik nemcsak a kiadók, hanem a lemezfelvételek tekintetében is minden alkalommal a progresszív rock/metal színtér legmeghatározóbb szereplőivel dolgoztak -, azonban saját hangzásuk törékenysége, sokszínűsége csak még erősebb karakterre tehetett szert az új tagok jóvoltából.

2019 lesz az első olyan év, amikor a Soen már teljes értékű zenekarként aktívan turnézik, és a tavaszi lemezbemutató körút után nyáron végre Budapestet is útba ejti napjaink egyik legizgalmasabb progresszív metal zenekara: a Soen augusztus 28-án adja első itthoni koncertjét, az A38 Hajó koncerttermében.Jegyárak:

- limitált darabszámú early bird: 3500 Ft
- elővételben augusztus 27. éjfélig: 4500 Ft
- a koncert napján/helyszíni jegyár: 5500 Ft


SOEN:

Joel Ekelöf - énekes
Cody Ford - gitáros
Stefan Stenberg - basszusgitáros
Martin Lopez - dobos
Lars Åhlund - billentyűs/orgonista

  

 


SOEN - Covenant (a 2019-es Lotus albumhoz)
SOEN - Lotus (a 2019-es album)
SOEN - Lotus (a 2019-es Lotus albumhoz)
SOEN - Martyrs (a 2019-es Lotus albumhoz)
Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.