HEAVY TÚRA & EVERWAVE – Finn metal a Toldi moziban és a Dürer Kertben

Február 6-án és 7-én különleges betekintést nyerhetsz a finn metal zenészek világába, méghozzá két teljesen más nézőpontból: a Toldi moziban február 6-án - premier előtt - megnézheted a Heavy Trip című finn filmvígjátékot, amely egy távoli faluban élő zenekar képzelt történetét meséli el, míg másnap egy nagyon is valóságos finn csapat, az Everwave mutatja be a So Called Home című első lemezét a Dürer Kertben.

Február 6-10. között zajlik a Finn Filmnapok, melyet Finnország Budapesten működő intézete, a FinnAgora szervez meg a Toldi moziban. A vetítések között szerepel a Heavy Trip (Heavy Túra) című film premier előtti bemutatója. A 'feelgood' vígjáték egy apró finnországi faluban működő metal zenekar, az Impaled Rektum történetét meséli el: 12 éves fennállásuk alatt még egyetlen koncertet sem adtak, most azonban életük álmát válthatják valóra, miután összefutnak egy nagy fesztivál fejesével…

 


Heavy Trip a Toldi moziban
HEAVY TRIP
Finn játékfilm, 90 perc, 2018
Rendező: Jukka Vidgren & Juuso Laatio


Apró falvak, rénszarvasok és lenyűgöző észak-finnországi tájak idilli díszlete között játszódó feelgood vígjáték a heavy túra az Impaled Rektum metalbanda főszereplésével. A 12 éve fennálló együttes ezidáig egyetlen koncertet sem adott, viszont egy napon a véletlen összehozza őket egy monstre metálfesztivál, a Northern Damnationl fejesével. Ezzel eljött az ő idejük: útra kelnek, hogy valóra váltsák álmukat, s útjuk minden képzeletet felülmúl.


Február 28-tól a mozikban.


www.facebook.com/heavytura

 
A finn filmes kultúra legjavába nyerhetünk betekintést február 6. és 10. között, a nyolcadik Finn Filmnapokon Az idén 15 éves magyarországi Finn Intézet (FinnAgora) díjnyertes dokumentumfilmeket, nagyjáték- és rövidfilmeket hoz el a budapesti Toldi moziba. A finnek mindennapjaihoz, gondolkodásukhoz visznek közelebb az Európa Északi feléből érkező őszinte és szenvedélyes filmek, esetenként olyan szokatlan világba csöppenhetünk bele, amely erősen gondolkodásra késztethet.

A Finn Filmnapok Jukka Vidgren és Juuso Laatio rendezte Heavy Túra című vígjáték bemutatójával kezdődik, a film a 2018-as Cinesfesten elhozta a Közönségdíjat. Az előadás után a rendezőkkel és a zenekar énekesével beszélgethetnek, majd a Toldi Klubban igazi finn buliban vehetnek részt.


A nyitó nap alkalmából az érdeklődők megismerkedhetnek a mozgó szauna fogalmával, és ki is próbálhatják azt. Részt vehetnek az Everwave nevű finn metal zenekar koncertjén február 7-én a Dürer Kertben, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen szervezett mesterkurzuson, melyet a forgatókönyv író Anna Heinämaa tart. Február 9-én a Toldiban kerekasztal beszélgetést szerveznek a kreatív csapatmunka erejéről. Az beszélgetésben részt vesznek Paavo Westerberg, rendező Armi Toivonen, színésznő és Anna Heinämaa forgatókönyvíró.

 
Február 7-én tehát egy igazi finn zenekar koncertjét is megnézheted: a FinnAgora és a Fekete Zaj Fesztivál szervezésében az Everwave szerepel majd a Dürer Kertben.

A 2012 óta működő, Kuopióból származó csapat modern metal zenéje erős dallamokra, mélységében felépített hangulatokra és súlyos hangzásra épül, az egyediséget biztosító inspirációt pedig az óceánok rejtélyes mélyéről merítik: poszt-apokaliptikus történeteik a sötét vizek legnagyobb mélységeit és legmagasabb hullámait járják be.


 Az öttagú zenekar első lemeze novemberben jelent meg So Called Home címmel, a Speech című dal videója: 

 
A két eseményt nemcsak a finn metal színtér kapcsolja össze, hanem az is, hogy a filmben szereplő egyik színész, Samuli Jaskio személyesen is ott lesz a koncerten! Kedvezményes árú elővételes jegyek már kaphatók.


A FinnAgora és a Fekete Zaj Fesztivál bemutatja:

2019. február 7., csütörtök 19 óra
Budapest, Dürer Kert

EVERWAVE koncert

Belépő a koncertre:
elővételben 1500 Ft,
a helyszínen 2000 Ft

Jegyek kaphatók a helyszínen és
online - katt ide! 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.