TOUCH ME NOT – Lázadás a virtuális világ ellen, az új klip: Óceán

Az Óceán című dalhoz készült el a popmetalos Touch Me Not zenekar friss klipje. A Holnaptól című kislemezük a nyár óta hallgatható a Spotify-on, a címadó dalhoz pedig már korábban készült egy videó.

Az Óceán című dal mindannyiuk kedvence, ezért nem hagyhatták videó nélkül. A dalt a zenekar korábbi gitárosa, Varga László írta és Köteles Leander maszterelte. A klip eredetileg egy szerelmes dalhoz készült, de végül egy külső-belső forradalom kibontakozását követhetjük nyomon benne.

 


www.facebook.com/touchmenotmusicSzente Krisztán rendező a klipről:

"A szerelem lélektana nagyon hasonlít a lázadás és az áldozattá válás lélektanához. A különböző érzelmi állapotokból (sóvárgás, bizonytalanság, elmélyülés, remény, kiszolgáltatottság-érzés, düh, stb.) álló hullámvasutat igyekszik megjeleníteni a videó, ahol az eredeti dalszöveget új jelentéssel ruházza fel a történet."


Az 'emberi óceán' álomképre épülő történetet akárhányszor nézzük újra, mindig felbukkan benne egy szimbolikus jelenet, vagy egy-egy apró eldugott utalás. Ilyen jelenet például a videó végén, mikor a főhős határozottan az őt videózó tömegre céloz.


"A tömeg a mindig-mindent-azonnal és kritikátlanul a social média felületekre posztoló mai társadalmat szimbolizálja. Ők azok, akik addig nem vesznek részt egy adott szituációban, míg fel nem tekintenek a készülékükből és újra a való világba nem cseppennek. Mikor a tömeg felpillant a telefonjából, észlelik a valós veszélyt, de lehet, hogy már későn. Ugyanez történik a telefonjába merülő Lillával (Kucsera Lilla - ének/basszusgitár), akit elrabolnak a gengszterek a klip elején."Ahogy az interneten hősként kezeljük kedvenc bálványainkat és figyelmünkkel támogatjuk, buzdítjuk őket, úgy alkotunk mi is egy masszív tömeget, vagy ha úgy tetszik egy óceánt, fenntartva a felszínen és elzárva őket a valóságtól. Ez történik a Lillát maguk fölé emelő, telefonjukkal világító tömeggel is, akik ellen végül Lilla az álomból felébredve fellázad és célba vesz.


Korbeák Norbert gitáros:


"Nem akartunk nagyon sztori-központú klipet forgatni, ezért inkább hagytuk Krisztiánt kibontakozni. A végeredmény pedig mindnyájunkat elgondolkodtat és akárhányszor újra nézzük, mindig találunk benne egy elrejtett kis üzenetet"TOUCH ME NOT - Óceán (a 2018-as Holnaptól kislemezhez)


A Touch Me Not legközelebb Békéscsabán a Narancs Rock Café-ban játszik március 8-án, Budapesten pedig március 30-án a Dürerben lehet őket megnézni.

 

TOUCH ME NOT km. BOKODI BÁLINT - Holnaptól (a 2018-as Holnaptól kislemezhez)


 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.