ROCK FM – Most már biztos: Sláger FM lesz a rockrádióból

Decemberben még csak valószínűsítettük, hogy a 2016 tavaszán elindult Rock FM 95.8 (korábban: Rádió Rock 95.8) közösségi rádióra már csak pár hónapig hangolhatunk, ha rockzenét akarunk hallani, a média1.hu mai írása alapján ez azonban már sajnos biztosra vehető.

"A Médiatanács mai döntésével kereskedelmi rádiós frekvencia lesz az eddig a Rock FM által használt 95,8 MHz-ből, ahová a Sláger FM költözik. "

 
A Media1 biztos forrásból származó értesülése szerint a Médiatanács keddi ülésén úgy határozott, hozzájárul a jelenleg még a Rock FM-et működtető Favorit Masters Kft. azon kérelméhez, hogy minősítsék át az FM 95,8 MHz körzeti rádiós frekvenciát közösségi jellegűből kereskedelmivé idén február 2-tól.

Mindennek azért van jelentősége, mivel korábban a médiaszolgáltató kezdeményezte, hogy az általa üzemeltetett Rock Rádió február 2-tól Sláger FM néven működhessen tovább, a névváltást a Médiatanács decemberben engedélyezte is, azonban ahhoz, hogy az eddig a budapesti FM 103,9 MHz-en üzemelő Sláger FM a megszokott formában, a megszokott zenei- és műsorkínálatával működhessen az új frekvencián, a Favorit Masters hatósági szerződésének e szempontból történő módosítása is szükséges volt.

Ha a hozzájárulást nem kapták volna meg, az új frekvencián a Sláger FM-nek magas arányban rockzenét kellett volna játszania, illetve a Rock eddigi műsorrendjét kellett volna követnie, vagyis az eddigi hatósági hozzájárulás kizárólag a névhasználatra vonatkozott.

A Media1 értesülése szerint a Médiatanács hozzájárult a Rock FM zenei kvótákra vonatkozó vállalásainak leszállításához is, így immáron megszűnt minden akadály az elől, hogy a Sláger FM a lejáró 103,9 MHz-es jogosultsága helyett a Rock eddigi frekvenciáján, a 95,8 MHz-en működhessen tovább, a megszokott műsoraival, változások nélkül.


(a media1.hu információja)

A teljes írást itt olvashatod el.Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.