TYR – Az első dal a márciusi albumról: Fire And Flame

Hel címmel jelenik meg március 8-án a Feröer-szigetekről származó viking metalos Tyr új stúdióalbuma, a csapat első lemeze, amely már a Dalriadából kivált Rieckmann Tadeusz dobossal készült. Hosszú idő telt el a legutóbbi lemez óta, a Valkyrja még 2013 őszén jelent meg, a márciusban érkező folytatásról pedig máris itt az első előzetes dal, a szöveges videóval kísért Fire And Flame.

Ismert, hogy 2018 augusztusa óta Vörös Attila gitározik a Tyr koncertjein, és ugyan még nem lett hivatalosan a zenekar negyedik tagja, lényegében már annak számít, bár az új albumot még Attila érkezése előtt rögzítették.


www.facebook.com/tyrband 

 Gunnar Thomsen basszer:

"Zeneileg a Hel lemez kicsit inkább a 2005-ös Ragnarök lemezhez hasonlítható, ugyanakkor sokkal epikusabb és kidolgozottabb lett, mint bármelyik korábbi albumunk."


Heri Joensen frontember Tadeuszról:

"Néhány problémával szembesültünk pár éve, amikor kerestük a megfelelő dobost, de Tadeusz a megfelelő ember erre a posztra. Technikás zenész, ugyanakkor van egy nagyon természetes, régisulis súlyosság a játékában. Érzelmet visz a dobolásba, nekünk pedig pont erre volt szükségünk."


 

TYR - Fire And Flame (szöveges videó a 2019-es Hel albumhoz)


 


 

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.