Demons & Wizards – Jon Schaffer és Hansi Kürsch 12 év után újra együtt dolgozik

Az Iced Earth gitárosa, Jon Schaffer megerősítette, hogy a Blind Guardian énekesével, Hansi Kürschsel már dolgoznak a ha rmadik Demons & Wizards-albumon. A Demons & Wizards 1997-ben alakult – eddig két stúdiólemezük jelent meg, a 2000-es Demons & Wizards és a 2005-ös Touched By The Crimson King. Az utóbbi témája részben Stephen King híres, Setét torony c. novella-kötetén alapszik. Most 12 év elteltével érezték úgy, hogy bele kell vágniuk a harmadik részbe. Schaffer – aki az utóbbi évtizedben főként eredeti bandájával, az Iced Earth-tel volt elfoglalva – most a Metal Wani magazinnak adott interjút azzal kapcsolatban, mi a helyzet a Demons & Wizards Touched By The Crimson King albumának folytatásával:

„Hansi már felénekelt két vadonatúj dalt, amit küldtem neki; de még mindenképpen össze kell hoznunk egy találkozót, hogy közösen kísérletezgessünk és komponáljunk tovább. Beletelik majd némi időbe ez az egész; de végre elindultak a munkálatok. Olyan részeket írtam hozzá az utóbbi pár hétben, amelyek az egész pályafutásom legjobb instrumentális betétjei közé tartoznak. Nagyon kíváncsi vagyok, miket tesz majd ezekhez Hansi, szóval jó érzéseim vannak a dologgal kapcsolatban. Neki is nagyon tetszettek a témák, amiket küldtem neki, és hamarosan megkezdi a felvételeket. Nyilván ő is elfoglalt, én is elfoglalt vagyok; de legalább végre kijelenthetjük, hogy 12 év után újra haladnak a dolgok. Nekem az Iced Earth, neki pedig a Blind Guardian miatt volt sűrű az időbeosztása. De most, ha végre tényleg befejezi a nagyzenekari lemezüket, és beköszönt a január, mindkettőnk belátható jövője a Demons & Wizards körül forog majd.”

Nyáron többek között a Wacken Open Airen, a Graspopon és a Hellfesten is fellép a Demons & Wizards. A mostani állás szerint Jonék már a fesztiválfellépések előtt befejeznék az új albumot, amely valamikor egy éven belül, tehát legkésőbb 2020 januárjában meg is jelenhet.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.