Bekes Projekt – Elkészült az új EP, ingyenesen letölthető!

Gyujtag címmel megjelent, végighallgatható és le is tölthető a Bekes Projekt 4 dalt tartalmazó új EP-je. A lemez szokás szerint ingyenesen letölthető a bandcamp oldalukról, bármilyen pénzbeli hozzájárulás pedig automatikusan a Csabai Állatvédőkhöz kerül.

Korlátok nélkül címmel 2014. június elején jelent meg a Bekes Projekt debütáló nagylemeze, amely ingyenesen letölthető a zenekar bandcamp oldaláról. A banda abszolút baráti formációként, hobbizenélésként indult útjára még 2013 elején. Tagjai olyan sok bandát megjárt békés megyei zenészek, mint Laczkó Tamás (ex-Billog dobos), Erdős Dániel (ex-Nasmith basszusgitáros), Gyüre Zsolt (ex-Mayday Inc. gitáros), valamint Zahorán Csaba a Billogból. 2015 végére az aktív koncertezés mellett már össze is állt egy újabb nyolc számos demó, a dalok pedig elég sűrű változásokon estek át, majd 2016-ra kiválasztották azt a négyet, amit a legerősebbnek éreztek és közben kettőre már szöveg is született, így élőben is tudták tesztelni a friss szerzeményeket.

A felvételek 2017 nyarán kezdődtek meg a No Silence stúdióban és őszre már az első mix is elkészült, amit végül 2018 februárjában sikerült véglegesíteni. Ekkor egy klipet is forgattak a nyitó, Egyedül a világ ellen című tételre a szegedi No Total Filmses srácokkal. Az áprilisi premiert követően viszont erősen földbe állt az EP megjelenésének folyamata, mivel nem igazán sikerült dűlőre jutniuk a borítóval kapcsolatban, de végül a FreakBoy Groupnak köszönhetően egy minden képzeletet felülmúló és az EP-vel remekül harmonizáló kézzel készített tustinta rajz megadta a végső löketet, hogy a házi grafikusuk és basszusgitárosuk Erdős Dani végső formába öntse a borítót, ekkor született meg a címe is az anyagnak: Gyujtag. Közben a házi videósuk és dobosuk Laczkó Tomi egy igen pofás kis szöveges videót is készített a lemezt záró, Én irányítok című dalhoz. A lemez szokás szerint ingyenesen letölthető a bandcamp oldalukról, bármilyen pénzbeli hozzájárulás pedig automatikusan a Csabai Állatvédőkhöz kerül.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.