Tales of Evening – A Jégvilág angol nyelvű verziójához is készült egy klip: Flower of Frost

A Tales of Evening december 23-án bemutatott Jégvilág klipjének született egy angol nyelvű verziója is. A zenekar A fény nyomában című harmadik nagylemeze a májusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg. A felvételekért és keverésért Ádám Attila felelt, a maszterelés pedig a németországi Green Man Studiosban folyt Sebastian “Seeb” Levermann (Orden Ogan) felügyelete alatt, aki többek között a Rhapsody of Fire, a RIOT V és a Vanishing Point lemezein is dolgozott. A lemezborítót a Red-Art Illustrations grafikusa, Mihályfi-Tóth Alex készítette.

A Dudás Ivett vezette csapat az óta is folyamatosan koncertezik, a szóban forgó Jégvilág dalt pedig elsőként 2016 karácsonyán mutatták be a nagyközönségnek, de akkor még nem is gondolták, hogy ilyen népszerű lesz. Nagyon sok embert megérintett, ezért fontosnak tartották, hogy készüljön hozzá egy videoklip is. Az elmúlt években sok külföldi rajongó kereste meg a zenekart azzal, hogy nagyon tetszenek nekik a Tales Of Evening dalok. Azért is jelentős ez a dal számukra, mert angol nyelven is elkészítették és forgattak hozzá egy klipet.

A 2019-es év elején kezdetét veszi A fény nyomában turné, közösen indul útnak a Tales Of Evening, a 2018-as A Dal műsorban is szereplő Nova Prospect és a csellómetalos Leecher. A 10 várost érintő turnén nemcsak az új lemez dalai szólnak majd, hanem a korábbi lemezek, a Hajléktalan lélek és a Szilánkok klasszikusai is helyet kapnak a műsorban. A turné egyik állomásán, Debrecenben a Within Silence is fellép majd.

A FÉNY NYOMÁBAN TURNÉ 2019
Tales Of Evening – Nova Prospect – Leecher
* + Within Silence

Február 15. Fehérvár, Ikon Klub
Február 16. Esztergom, Sportalsó
Február 22. Békéscsaba, Narancs Rock
Február 23. Debrecen, Kaptár *
Március 08. Győr, Dongó
Március 09. Szombathely, Végállomás
Április 12. Pécs, Ti-ti-tá
Április 13. Szekszárd, Est
Május 3. Zalaegerszeg, Atlantis
Május 4. Sopron, Hangár

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.