Sötét és eleven – Cold Cave koncert a Dürer Kertben

Wesley Eisold – azaz a Cold Cave – zenéje valahol az öröm és a fájdalom között egyensúlyoz immáron éppen tíz éve. A zseniális költő, dalszerző formációja április 11-én visszatér Budapestre, hogy a Dürer Kertben vonjon minket sajátos bűvkörébe.

Wesley Eisold olyan hardcore és zaj rock zenekarokban kezdte karrierjét, mint a Give Up the Ghost, Some Girls vagy a Ye Olde Maids, innen mentette át kreatív energiáit, költői szövegeit saját, Cold Cave-re keresztelt projektjében. Persze, a hardcore gyökerek nem koptak ki a Cold Cave-ből sem, ahol a ’80-as évek szintipop hangzása, izgalmas zajok, minimális goth hatás keveredik sötét és eleven muzsikájában. Wesley fél karral született, zenei víziói ezért is öltenek testet elsősorban a szintetizátorból előcsalogatott hangok által, koncerteken pedig partnere, Amy Lee szintijátéka is erősíti.

Wesley nem csak dalaiban mesterei a szavaknak, költőként ugyanis több kötettel is büszkélkedhet, Deathbeds című verseskötete épp idén, a tizedik évfordulója alkalmából lett újra kiadva saját, Heartworm Press nevű kiadójánál.

Legutóbbi, The Idea of Love című dala ősszel jelent meg, amihez Amy Lee készített megkapóan sötét hangulatú videót. Cold Cave amerikai turnéja után visszatért az öreg kontinensre, április 11-én pedig a Dürer Kert közönsége is újra találkozhat a darkwave komor hercegével és mindent átható muzsikájával.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!