Történet
Link a metalindex.hu-ra
Partnerek, támogatók
Médiaajánlat
Szerkesztő:
 • Kléber Viktor
 • E-mail:
  © 1998-2017.  1.0-ás verzió
 • 1998. elején nem volt még egy olyan honlap, amely kellőképpen átfogta volna a honi rockzenét a világhálón. Miután betelt az összes cetlim a címekkel, úgy döntöttem, hogy ideje tenni valamit. Az eredményt már 1998. nyarán a monitorukon láthatták a netterek; a honlap neve fémlak lett. Nem kellett sok idő az oldalnak ahhoz, hogy a lehetőségekhez képest nagy látogatottságot és sikereket érjen el, ami valószínűleg a több száz, kategorizált linknek volt köszönhető. Mivel -sajnos- tényleg egyedi próbálkozásnak számított a honlap, több nyomtatott és elektronikus újság is írt róla.


 • 2.0-ás verzió
 • Az egy évvel később lezajló bővítés után a fémlak a magyar rockzene internetes kiindulópontjává vált. A látogató a napi rendszerességgel frissülő hírek mellett apróhirdetéseket, sajtószemlét, bannercsere-lehetőséget, toplistát, koncertnaptárt, és további fontos és hasznos információkat is már megtalálhatott a honlapon. Az oldal átköltözött a www.femlak.com címre, ahol egészen 1999. szeptemberéig volt megtalálható. Mintegy három hónapos kényszerszünet után, 1999. december elején ismét újraindult a fémlak a Hypermart szerverén, ahol 2000. májusáig működött változatlan formában. Akkor azonban a Hungarian Metal Top 100 és a Link Exchange kivételével minden megszünt; a híreket, cikkeket, linkeket és minden mást a Zenefórum magazin rock rovatában kellett keresni.


 • 3.0-ás verzió
 • 2001. augusztus elején kezdett ismét éledezni a fémlak. Sok újdonság nem került fel az oldalra, egyedül a felturbósított kinézet és a Hungarian Metal Links (a mai Katalógus) megjelenése jelezte, hogy a fejlődés nem állt meg. A 3.0-ás verzió lényegében csak egy átmeneti időszak volt, a háttérben ugyanis már javában készültek a következő lépcsőfok, a metalindex.hu tervei.