Nightwish – Marko Hietala kilép és visszavonul

Váratlan hír érkezett: elhagyja a Nightwish köreit a basszusgitáros/énekes Marko Hietala. A cikk folytatása másodközlés a www.shockmagazin.hu oldalról.

„Néhány éve már úgy érzem, nem kapok megfelelő visszaigazolást a munkámért”, írja nyilatkozatában Marko. „A streaming-cégek nagyágyúi miatt kilenctől-ötig munkára van szükség ihlet alapján dolgozó művészektől, miközben a befolyó profitból inkorrekt részesedést kapunk. Még az előadók között is. Mi vagyunk a zeneipar banánköztársasága. A legnagyobb turnészervezők még a saját merchandise-eladásaink után is százalékokat csípnek le, miközben kifizetik a közel-keleti osztalékokat. A jelek szerint olyan teokráciák jutnak pénzhez a zenéből, amelyek egyébként lefejeznének vagy bebörtönöznének érte, ha nem akarnának képmutatónak tűnni. És ez csak pár példa. Az elmúlt egy évben rákényszerültem, hogy otthon maradjak és elgondolkodjak. Elveszítettem az illúzióimat a fentiek és számos egyéb tényező miatt. Rájöttem: szükségem van némi megerősítésre. Új értelmet, új inspirációt kell találnom ahhoz, hogy ismét írjak, énekeljek és zenéljek.”

Hietala emlékeztet: mivel krónikus depresszióval küzd, számára és környezete számára is veszélyekkel járna, ha ebben az állapotban folytatná az aktív zenélést. „Akadtak a közelmúltban is nagyon sötét gondolataim. Ne aggódjatok, jól vagyok. Van két fiam, feleségem, családom, barátaim, kutyám, szeretet vesz körül. És nem hiszem, hogy örökre távoznék. A nap szava a konspiráció. Akik szeretik az ilyesmiket: január 14-én leszek 55 éves, és most egész biztosan úgy érzem, hogy leszolgáltam az időmet. Ha valaki teszem azt Tuomast hibáztatná mindezért, az rá és az én szabad gondolkodásomra nézve is sértő. Mindnyájunk számára roppant szomorú ez az egész.”

Marko idén teljesen visszavonul a nyilvánosság elől, és mindenkitől azt kéri, hogy ne is zargassák semmivel. „Újra ki kell találnom az életemet. Remélem, 2022-ben már bővebben is beszámolhatok majd erről, de ezt azért ne vegyétek ígéretnek.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Ladies in Rock nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!