Cristina Scabbia: "Soha nem kaptam válaszokat a kérdéseimre a templomban."

Cristina Scabbia, a milánói Lacuna Coil frontasszonyától nem állnak messze a mély beszélgetések a világ dolgairól, mint az több ízben kiderült - akár a koronavírus, akár a világ fejlődése a téma, Cristina mindig őszintén megmondja a véleményét, de a vallásról alkotott nézeteinek is hangot adott tavaly.

Néhány napja a The Jasta Show-nak adott interjút az énekesnő, aki ezúttal szintén a hit témáját vesézte ki. Cristina római katolikus családban nőtt fel, ám nem gyakorolja a vallását.

"Az egyetlen, amit nem értek, amikor a vallás átveszi feletted az irányítást, nem kérdőjelezel meg olyan dolgokat, amelyek nem logikusak, és csak azért tartasz be bizonyos szabályokat, mert valaki azt mondta neked, hogy tartsd be azokat, de ezeknek nincs semmi értelme."

- kezdte sorait Cristina, aki azt is elárulta: inkább a szkeptikus oldalon áll. Azt tudják a rajongók, hogy a 48 évesen is hihetetlen formában lévő énekesnő 2016-ban elveszítette édesapját, 2017-ben pedig édesanyja is távozott az élők sorából. A vallási kérdések kapcsán ezen fájdalmas veszteségek is szóba kerültek, most így mesélt a témáról:

"Szeretnék újra találkozni a szüleimmel, amikor meghalok, és mindazokkal, akiket elveszítettem. De őszintén szólva, nem igazán tudok mit mit mondani még. Csak találgatni tudok; csak remélni tudom, hogy van valamilyen hely, ahol ott vannak ezek az emberek De nincs bizonyítékom."

Még a zenekar Black Anima című albumának megjelenésekor elmondta Cristina: kamaszként ő is járt templomba egy ideig, de a katolicizmus képmutatása egyáltalán nem tetszett neki.

"Fiatalabb éveimben én is rendszeresen jártam templomba, de nem értettem, miért kell minden héten oda menni, ha az emberek a hétköznapokban nem úgy viselkednek, mint a templomban. Rengeteg embert ismerek, akik mindig mennek, és a legrosszabb keresztényekként viselkednek. Én pedig nem kaptam meg a válaszokat a vallástól, amiket kerestem."

71828752_2720368337997531_2296952220752543744_n_2.jpg

"Olaszország nagyon vallásos ország, itt él a pápa is, és a szüleim is hívő emberek voltak. A Black Anima album 80%-ban tudomány, a maradék 20% pedig inkább spiritualitás, mint vallás. Én úgy gondolom, sokkal fontosabb az, hogy megpróbálj jó ember lenni, mint a vallásosság."

Az interjút megnézheted itt:

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!