„A személyre szabhatóságban van a titkos hozzávaló” – FEKETEPÉTER Klippremier

Bemutatja első imidzs-videoklipjét a FEKETEPÉTER dark pop trió, melyet az Úgysem Értenéd című dalra forgattak. Még szólóprojektként működve jelent meg a Lélektinta című debütáló dal, idén viszont már a kész formáció hozta létre és adta ki az azonos nevű, tehát FEKETEPÉTER címet viselő, első kislemezét. Eredetileg nem a metal szcénát célozták meg, a dalok popos-akusztikus formában születtek meg, korábbi, metalos gyökereiktől azonban mégsem tudtak elszakadni. Így kerültek mélyre hangolt, dörgő gitárriffek a dallamos elemek alá.

Az EP hangulatvilága adott volt a részemről. Nagyjából két év munkája és demózgatása vezette fel a kész kislemezt, de a megjelenés előtti fél évben már hárman dolgoztunk rajta igazán, hogy az elképzeléseket megvalósítás váltsa fel” – mondja Peti (ének). A kérdésre, hogy miért pont az Úgysem Értenéd című számot választották a klipforgatáshoz, ezt feleli: „Elsősorban azért esett erre a dalra a választásunk, mert volt benne valami, ami mindhármunkhoz beszélt. Ugyanazok az érzések rezonáltak más és más élményekre, és bár a kislemez után széles volt a skála a visszajelzések alapján a legjobb dalt illetően, mi mégis rá tettük a voksunkat. A mondanivalója kíméletlen, mégis mintha az arany középutat járná a többi dallal összevetve zeneileg, így bízunk benne, hogy olyan körökben is felüti a fejét, ahol általában nem a rock/metal zene dominál.”

 

Facebook: https://bit.ly/kmm-fktp-fb

Instagram: https://bit.ly/kmm-fktp-ig
Youtube: https://bit.ly/3kNHIzx
Spotify: https://spoti.fi/364u9rq

 

Kovács Barbara

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!